3 Ιουνίου 2022

Οι 4 τοπ πόλεις που πρέπει να επισκεφτείς αν είσαι λάτρης του vegan φαγητού



Της Μαρίας -Άννας Παναγή


Σίγουρα όταν επισκέπτεσαι μια χώρα πηγαίνεις για να δεις τα αξιοθέατα να γνωρίσεις καινούργιες κουλτούρες και τον πολιτισμό αυτής της χώρας. Εξίσου όμως σημαντικό είναι αυτή η χώρα που θα επισκεφθείς να έχει ένα λαχταριστό φαγητό που να θες να δοκιμάσεις. Αν προτιμάς χορτοφαγικά φαγητά και σου αρέσει πιο πολύ η υγιεινή διατροφή τότε οπωσδήποτε αυτές τις πόλεις πρέπει να τις επισκεφθείς. Αρχικά η πρώτη πόλη είναι το Τελ Αβίβ που είναι ένας οικονομικός και ονειρεμένος προορισμός για όσους θέλουν να δοκιμάζουν την κουζίνα των vegan ατόμων. Βασικό πιάτο των ντόπιων είναι τα ρεβίθια και το ταχίνι όμως ένα από τα πιο ωραία φαγητά που πρέπει να δοκιμάσετε είναι το φαλάφελ που έχει ανατολικές επιρροές. Συνήθως το σερβίρουν ζεστό και κρύο ανάλογα με την προτίμησή σας και το συνοδεύουν με μια φέτα κρεμμύδι. Άλλη μια επιλογή που σας προσφέρει αυτός ο προορισμός είναι ότι μπορείτε να δοκιμάσετε μια χορτοφαγική πίτσα αλλά είναι πολύ νόστιμη και δεν έχει καθόλου θερμίδες μπορείτε να το βρείτε στο εστιατόριο the green cat όπου τα συστατικά της πίτσας είναι πολύ υγιεινά αφού φτιάχνεται με τυρί από κάσιους.

 Ακόμη αν προτιμάτε να πάτε σε ένα προορισμό που είναι πιο εξωτικός και διαφορετικός με την δική σας κουλτούρα τότε η καλύτερη επιλογή είναι το Ταιπέι Ταιβάν. Η πόλη αυτή προσφέρει λαχταριστά φαγητά ειδικά για τα άτομα που δεν είναι λάτρεις των γαλακτοκομικών. Υιοθετήσαν αυτού του στυλ φαγητού διότι οι περισσότεροι κάτοικοι είναι βουδιστές . Όταν θα κάνετε μια βόλτα στην πόλη για να την εξερευνήσετε επιβάλλεται να δοκιμάσετε τηγανιτά κρεμμύδια μπορεί να είναι μια λιπαρή επιλογή όμως αξίζει τον κόπο επειδή στο τέλος η γεύση του θα σας ανταμείψει. Μια εξίσου ωραία επιλογή είναι τα ντάμπιγκ που είναι πιο υγιεινά γιατί μαγειρεύονται στον ατμό περιέχει πλούσιους ζωμούς με νούντολς και miso. Όταν αποχωρήσετε από την πόλη μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το ντόπιο παραδοσιακό φαγητό stinky tofu η γεύση του είναι απλά ονειρική.

 Ένας πιο ακριβός προορισμός είναι το Λονδίνο όμως συνδυάζει ποικίλες κουζίνες που μπορείτε να δοκιμάσετε. Αν είστε λάτρης της μεξικάνικης κουζίνας τότε πρέπει να πάτε στην πλατεία Devonshire να δοκιμάσετε τα δημοφιλές πιάτα τηγανιτές ρεβιθιού και πίτσα με ρικότα από κάσιους και κολοκυθάκια . Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι πιο εντυπωσιακά και vegan φαγητά είναι το κουνουπίδι χάρισα όπου οι ζωμοί του δεν είναι ζωικοί . 

Επιπρόσθετα πρέπει να επισκεφθείτε την πόλη της νυχτερινής ζωής και της διασκέδασης δεν είναι άλλο από το Los Angeles είναι γνωστοί για τους φυσικούς τους χυμούς και τις διαφορετικές τους σαλάτες. Οι άνθρωποι αυτοί εστιάζουν σε μια ζωή που να μην περιλαμβάνει καθόλου άγχος. Λέγεται πως είναι η πόλη των vegan αν είστε λάτρης της ασιατικής κουζίνας και θέλετε να δοκιμάσετε διαφορετική κουζίνα από την δική σας τότε πρέπει να δοκιμάσετε το φαγητό shojin είναι ένα ιαπωνικό εστιατόριο όπου τα φαγητά που περιλαμβάνει είναι λαχανικά ρύζι ,tofu , σίγουρα είναι μια υγιεινή επιλογή. Επίσης έχει ιταλικές και μεξικάνικες κουζίνες , ταιλανδέζικες που προσφέρουν vegan φαγητά. Εν κατακλείδι αυτές είναι οι τοπ προορισμοί που προφέρουν υπέροχα φαγητά στα άτομα που είναι λάτρεις των vegan .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !