13 Μαΐου 2022

Ξενοδόχοι Πιερίας: "Να μην βιώσουμε εικόνες πολύωρης ταλαιπωρίας στα χερσαία μας σύνορα "




Eπιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων προς τους βουλευτές Πιερίας:





Προς Βουλευτές Πιερίας:

κ. Ξενοφών Μπαραλιάκοκ. Άννα Μάνη Παπαδημητρίου

κ. Σάββα Χιονίδη

κ. Ελισάβετ Σκούφα

ΚΑΤΕΡΙΝΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

ΘΕΜΑ: ΧΕΡΣΑΙΑ ΣΥΝΟΡΑ


Αγαπητοί κύριοι


1. Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα παρακάτω σημαντικά θέματα τα οποία έχοντας μπροστά μας την θερινή σεζόν 2022 προβληματίζουν τον κλάδο και για τα οποία θα θέλαμε την αρωγή σας. Το θέμα της επαρκούς στελέχωσης των χερσαίων πυλών πρέπει να προγραμματιστεί άμεσα. Πρέπει τo 2022 να μην βιώσουμε εικόνες πολύωρης ταλαιπωρίας στα χερσαία μας σύνορα και ιδιαίτερα στους Ευζώνους. Οι έλεγχοι οι οποίοι καλώς γίνονται, απαιτούν εκτός από το φιλότιμο και την υπερπροσπάθεια των υπαλλήλων, έγκαιρο προγραμματισμό για πρόσθετη στελέχωση την γνωστή σε όλους μας υψηλή περίοδο από 1.6 έως 30.9. Ας μην περιμένουμε το τέλος Ιουνίου να δημιουργηθούν ουρές και ταλαιπωρία, και να προγραμματίσουμε έγκαιρα την πρόσθετη στελέχωση, ώστε να εξυπηρετηθούν εύρυθμα οι διελεύσεις με τρόπο που αρμόζει σε μία ευρωπαική χώρα μέλος της συνθήκης Σεγκεν.

2. Οι τελωνειακοί σταθμοί αποτελούν όχι μόνο τις βασικές πύλες εισόδου του οδικού τουρισμού στην χώρα μας από την Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη (οδικός τουρισμός, εμπορευματικές μεταφορές, εφοδιαστική αλυσίδα), αλλά και μπορούν να λειτουργήσουν σε επικοινωνιακό επίπεδο ως διαρκής διαφήμιση, όντας η πρώτη εικόνα που αποκομίζει ο κάθε επισκέπτης κατά την είσοδό του στα χερσαία σύνορά μας. Έτσι και αδιαμφισβήτητα, αποτελεί επιτακτική ανάγκη και προτεραιότητα η βελτίωση τους.

Στην πράξη αυτό σημαίνει αναβάθμιση σε κτηριακό και υλικοτεχνικό επίπεδο των συνοριακών σταθμών καθώς είναι η πρώτη εντύπωση που αποκομίζουν οι ταξιδιώτες και θα τους προϊδεάσει θετικά για το υπόλοιπο της παραμονής τους στην Ελλάδα, και παράλληλα, η τελευταία εντύπωσή τους κατά την αναχώρησή τους, η οποία θα αποτελεί πρόσκληση για νέα επίσκεψη στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !