14 Μαΐου 2022

Το ένα ξενοδοχείο… κλέβει το προσωπικό του άλλου!
Oξύ παραμένει το πρόβλημα με τις ελλείψεις εργαζομένων και στα ξενοδοχεία της Κρήτης που προσπαθούν να καλύψουν κάποια από τα κενά τους “χτυπώντας” το ένα το προσωπικό του άλλου, με υποσχέσεις για μεγαλύτερους μισθούς.

Το σκηνικό ανάμεσα σε αρκετά ξενοδοχεία είναι “ο κλέψας του κλέψαντος” είπε χαρακτηριστικά στην “Π” ο Γιώργος Πελεκανάκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδοχείων, σημειώντας ότι σήμερα οι κενές θέσεις ξεπερνούν στην Κρήτη τις 3.000. Πρόκειται για εργαζόμενους που την διετία της πανδημίας έφυγαν από τον κλάδο και άλλαξα επάγγελμα.

“Είναι πολύ δύσκολο να καλυφθούν αυτές οι θέσεις” σχολίασε ο ίδιος.

“Γνωρίζω μικρή αλυσίδα ξενοδοχείων που έχει έλλειψη 40 εργαζομένων.

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, για αρκετούς επιχειρηματίες” σημείωσε ο Νίκος Χαλκιαδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ν. Ηρακλείου.

Ο ίδιος είπε ότι “ο ένας ξενοδόχος “χτυπάει” το προσωπικό του άλλου για 50 επιπλέον ευρώ το μήνα και υπάρχουν ξενοδοχοϋπάλληλοι που φεύγουν από την μία ημέρα στην άλλη από τα καταλύματα με τα οποία έκλεισαν συνεργασία, για να πάνε σε ένα άλλο που τους πληρώνει λίγο καλύτερα.

Είναι γνωστό ότι τα Υπουργεία Εργασίας και Τουρισμού ανέλαβαν δράση για να μπορέσουν να καλυφθούν έστω και σε κάποιο βαθμό τα κενά στον τουρισμό-επισιτισμό.

Δέσμη πρωτοβουλιών για την άμβλυνση του προβλήματος της έλλειψης εργαζόμενων στον τομέα του τουρισμού και την διασφάλιση της τήρησης της εργατικής νομοθεσίας στον ευρύτερο χώρο των τουριστικών υπηρεσιών, σε σχέση τόσο με τις συνθήκες εργασίας όσο και με τις αμοιβές, αποφασίστηκαν σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, μέλη της ηγεσίας των δύο Υπουργείων, και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Στόχος, ενόψει της θερινής περιόδου, είναι η κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων, η επιστροφή στην αγορά εργασίας για ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), αλλά και η διασφάλιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος και κατ’ επέκταση της εικόνας της χώρας στη διεθνή αγορά. Στην σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

Οι τουριστικές επιχειρήσεις θα υποβάλουν μέχρι τις 31 Μαΐου τις κενές θέσεις και σχετικές ειδικότητες στην πλατφόρμα της ΔΥΠΑ. Κατόπιν οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα υποδείξουν τους ανέργους που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις στις επιχειρήσεις, για την κάλυψη των θέσεων μέχρι τις 15 Ιουνίου. Ήδη ο ΣΕΤΕ απέστειλε στα μέλη του οδηγίες για την υποβολή θέσεων στην πλατφόρμα της ΔΥΠΑ. Στόχος είναι να διασυνδεθούν άμεσα όσοι αναζητούν εργασία στον τουριστικό τομέα με τις αντίστοιχες επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό.ΠΗΓΗ https://money-tourism.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !