5 Μαΐου 2022

Μελανόλευκοι: "Δεν μιλάμε πολιτικά, μιλάμε οπαδικά ΠΙΕΡΙΚΑ "




Άλλη μια σουρεαλιστική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Από πού να ξεκινήσει κανείς! Μας ανέβασαν με το ζόρι στην Superleague 2 μέσω αναδιάρθρωσης. Ο Ηγέτης και η ομάδα του αποδέχτηκαν την επιτυχία και μετά από άπειρα συγχαρίκια μεταξύ τους, φτιάξαμε ΠΑΕ καινούρια, καθαρή και όμορφη έτοιμη για το μεγάλο άλμα! 

Λίγο η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που διαβεβαίωνε ότι τα καλύτερα έρχονται, λίγο οι δηλώσεις στην Εκάβη, λίγο το 7-0 με την ερασιτεχνική Καβάλα την πρώτη αγωνιστική, το σκηνικό ότι φέτος θα πάμε... πηδώντας είχε στηθεί. Ομάδα με 2(!) προπονητές, Δήμαρχο αντί για Πρόεδρο, όλοι πληρωμένοι και χαρούμενοι, με ριγέ φανέλες να μοιάζει και λίγο με ΠΑΟΚ, πώς είναι δυνατόν να αποτύχει αυτή τη σεζόν; Μαζέψαμε λοιπόν 32 τίμιους βαθμούς και φορώντας τη φανέλα του Ζαφειράκη κάναμε τελικά το άλμα και... πέσαμε. Για τους περισσότερους φιλάθλους στον κόσμο όταν πέφτει η ομάδα τους είναι αποτυχία. Εμείς εδώ βέβαια έχουμε και την παγκόσμια πρωτοτυπία να μην μας ενδιαφέρει να σωθεί η ομάδα, αλλά να σωθεί ο Δήμαρχος! Επένδυσε μεν στην ομάδα, αλλά επένδυσε ταυτόχρονα και σε πολύ χαμηλού επιπέδου επικοινωνία που κατήντησε γραφική κολακεία πράγμα ντροπιαστικό για όλους εμάς τους υπόλοιπους. Τί ειρωνεία! Η ίδια η ΠΑΕ Πιερικός δεν έχει ούτε ιστοσελίδα, ούτε καν μια επίσημη σελίδα στο Facebook. Δυστυχώς δεν καλύπτονται όλα επικοινωνιακά και συνήθως όταν πας να τα καλύψεις με αυτόν τον τρόπο ξεφτιλίζεσαι ακόμα περισσότερο, όπως ξεφτιλιζόμασταν λόγου χάρη όλη τη χρονιά με το πανό στο κέντρο του γηπέδου προς τον μεγάλο Ηγέτη, λες και είμαστε στην Βόρεια Κορέα. Δεν ήταν τόσο ταλαντούχοι αυτοί οι επικοινωνιολόγοι ώστε να μας πλασάρουν την τεχνητή σας πραγματικότητα. Σε λίγο θα μας ζητήσουν και συγχαρητήρια που πέσαμε.

Η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν τελείωσε και δεν εννοούμε το δικαστικό κομμάτι το οποίο κυνηγάτε. Δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτουμε, κάποια στιγμή θα ανεβούμε ξανά, ωστόσο τίποτα δεν τελείωσε γιατί για εμάς πέραν της ξεφτίλας του υποβιβασμού σημαντικότερο όλων είναι η βιωσιμότητα και η συνέχεια της ομάδας. Τί Πιερικό θα έχουμε από αύριο το πρωί; Τί χρωστάει και πού; Πόσες αμαρτίες θα έχουμε να ξεπληρώσουμε στην επόμενη άνοδο; Αν τελικά σωθούμε θα έχουμε και του χρόνου τα ίδια λιβανιστήρια; Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν καθαρά, χωρίς σάλτσες και πυροτεχνήματα στην πλατεία και ειδικά για εμάς που δεν το συζητήσαμε καν για αλλαγές ΑΦΜ στο παρελθόν αυτές οι απαντήσεις είναι όλη η ουσία. Η νίκη λένε έχει πολλούς πατέρες (στον ΠΙΕΡΙΚΟ ειδικά έχει πάρα πολλούς) ενώ η ήττα είναι ορφανή. Δεν ήρθαμε να κουνήσουμε το δάχτυλο και να πούμε γιατί δεν μπήκαν παραπάνω λεφτά, ποτέ δεν σταθήκαμε στο μπάτζετ, πάντα μιλούσαμε σε ρεαλιστική βάση αλλά δεν θα χαϊδέψουμε και αυτιά. Ούτε φυσικά θα δώσουμε συγχαρητήρια που δεν φάγαμε 5 γκολ σε ένα ημίχρονο και παίξαμε τίμια όπως θέλουμε να πιστεύουμε.

Συνήθως απευθυνόμαστε σε Προέδρους του ΠΙΕΡΙΚΟΥ. Είναι η πρώτη φορά που δεν έχουμε Πρόεδρο και πράγματι νιώθουμε λίγο περίεργα. Παρ΄ολα αυτά τα λόγια μας να μην εκληφθούν ως δήθεν πολιτικά παιχνίδια κατά του Ηγέτη. Δεν μιλάμε πολιτικά, μιλάμε οπαδικά ΠΙΕΡΙΚΑ και ας μην τολμήσει κανείς να τα χαρακτηρίσει διαφορετικά.

«ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΙΕΡΙΚΟΣ»
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΙΕΡΙΚΟΥ «ΟΙ ΜΕΛΑΝΟΛΕΥΚΟΙ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !