18 Αυγούστου 2021

Φώντας Μπαραλιάκος: "Ειλημμένη απόφαση δεν υπάρχει για το εισιτήριο στον Όλυμπο"




Μετά τον «θόρυβο» που προκλήθηκε από δημοσιεύσεις περί θέσπισης εισιτηρίου στον Όλυμπο, επικοινώνησα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Giorgos Amiras - Γιώργος Αμυράς και έλαβα τις ακόλουθες διευκρινίσεις:
Το πρώιμο κείμενο που αναρτήθηκε στα μέσα αποτελεί άκαιρη πρόταση-σχέδιο ΚΥΑ- του ΟΦΥΠΕΚΑ( Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής) και αναφέρεται στα όρια της περιοχής Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου Natura 2000 με κωδικό GR1250001 και ονομασία «Όρος Όλυμπος».
Οιαδήποτε απόφαση για τον Όλυμπο θα ληφθεί κατόπιν συνεννόησης του Υπουργείου με τους τοπικούς φορείς ( ΟΤΑ, Ορειβατικούς Συλλόγους κ.α) με την απόλυτη συμφωνία τους και στην βάση της πλήρους ανταποδοτικότητας για την προστασία του βουνού και την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών.
Επιπροσθέτως ο Υπουργός με διαβεβαίωσε πως το αναμενόμενο -προς υπογραφή - Προεδρικό Διάταγμα, θα μας δώσει τη δυνατότητα να οριοθετήσουμε αλλιώς την προς θέσπιση εισιτηρίου περιοχή .
Εν κατακλείδι ειλημμένη απόφαση δεν υπάρχει.
Η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα θα γίνει σε χρόνο που οι συγκυρίες το επιτρέψουν και πάντα με σεβασμό στον φυσικό πλούτο και στην ιστορία του Μυθικού Βουνού.


Φώντας Μπαραλιάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !