18 Αυγούστου 2021

Σκοτίνα: Τράκαρε με αγριογούρουνα... Το 6ο περιστατικό στην Πιερία





Με ένα πρωτόγνωρο συμβάν ήρθε αντιμέτωπος ένας πολίτης στην περιοχή Σκοτίνα Πιερίας, όταν χθες Τρίτη 17 Αυγούστου νυχτερινές ώρες “έπεσε” με το αυτοκίνητο του πάνω σε κοπάδι από αγριογούρουνα.


Η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να υποστεί μεγάλες ζημιές, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί ο ίδιος. Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κατερίνης, Απόστολος Πλατής, ανέφερε στο GRTimes ότι ο πολίτης επικοινώνησε μαζί τους για το περιστατικό και δήλωσε μάλιστα ενοχλημένος για το γεγονός ότι δεν υπάρχει μέριμνα για να αποζημιωθεί από τις υλικές ζημίες, που υπέστη το όχημά του.
Το 6ο περιστατικό με αγριογούρουνα στην Πιερία

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κατερίνης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το χθεσινοβραδινό περιστατικό ήταν το έκτο που σημειώνεται στην Πιερία, ενώ οι κάτοικοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι και προβληματισμένοι με τα κοπάδια αγριογούρουνων που κατεβαίνουν από το βουνό. Συγκεκριμένα παλαιότερα έχουν σημειωθεί τραυματισμοί από αγριογούρουνα ακόμη και ένας θάνατος όπως αναφέρθηκε από τον Σύλλογο χαρακτηριστικά στο GRTimes.
Πριν από επτά χρόνια ένας θάνατος από αγριογούρουνο

Υπενθυμίζεται ότι το 2013 ένας κτηνοτρόφος έχασε την ζωή του από επίθεση αγριογούρουνου.

Συγκεκριμένα τραγικό θάνατο βρήκε 54χρονος κτηνοτρόφος στο Δαμάσι Τυρνάβου, όταν δέχθηκε επίθεση από αγριογούρουνο. Ο άτυχος άνδρας, πήρε το πρωί το κοπάδι του για να το οδηγήσει σε βοσκοτόπια που βρίσκονται ψηλά σε θαμνώδη περιοχή του χωριού. Ο 54χρονος δέχθηκε την επίθεση από το άγριο ζώο τη στιγμή που βρισκόταν σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τον στάβλο του. Το αγριογούρουνο, που βρισκόταν ανάμεσά στους θάμνους με αποτέλεσμα να μην γίνει αντιληπτό από τον κτηνοτρόφο, του κατάφερε χτύπημα στην κεντρική μηριαία αρτηρία του αριστερού του ποδιού προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία.

Πριν χάσει τις αισθήσεις του ο κτηνοτρόφος κατάφερε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την οικογένεια του, τα μέλη της οποίας ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ. Ο άτυχος 54χρονος δυστυχώς εξέπνευσε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.




Ρεπορτάζ: Αναστασία Κοσμίδου
https://www.grtimes.gr/

Δείτε τις φωτογραφίες:

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !