3 Οκτωβρίου 2023

Μείζον θέμα η επαναφορά σύνδεσης του προαστιακού μεταξύ Λιτοχώρου και Νέων Πόρων
Την επαναφορά της σύνδεσης με το τρένο του προαστιακού και για το τμήμα μεταξύ Λιτοχώρου και Νέων Πόρων Πιερίας αιτήθηκε με επιστολή του προς την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για θέματα μεταφορών κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Βουλευτής Πιερίας κ. Φώντας Μπαραλιάκος.

Στο επιστολικό του κείμενο ο κ. Μπαραλιάκος επισημαίνει πως τόσο οι φορείς όσο και οι κάτοικοι της Νότιας Πιερίας πληροφορηθήκαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση, από την ανακοίνωση της εταρείας Hellenic Train, για την επανασύνδεση μεταξύ Λιτοχώρου και Θεσσαλονίκης με τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Η εξέλιξη αυτή ήταν , ομολογουμένως, θετική, καθώς πλήθος πολιτών αλλά και επισκεπτών καθημερινά χρησιμοποιούν τον Προαστιακό για να μετακινηθούν σε περιοχές της Πιερίας.

Ο Βουλευτής Πιερίας, ωστόσο, υπογράμμισε στην επιστολική του επικοινωνία με την αρμόδια Υφυπουργό την αναγκαιότητα επαναφοράς της σύνδεσης με το τρένο του προαστιακού και για το τμήμα μεταξύ Λιτοχώρου και Νέων Πόρων Πιερίας.

Αιτιολόγησε, εξάλλου, το αίτημά του τονίζοντας την τουριστική επισκεψιμότητα της περιοχής αλλά και την ζωτική λειτουργία των δρομολογίων του προαστιακού σιδηροδρόμου για τους γηγενείς των Νέων Πόρων και των γύρω περιοχών, οι οποίοι έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο, σε ό,τι αφορά τη μετακίνησή τους.

Ως εκ τούτου ο κ. Μπαραλιάκος ζήτησε από την κα. Υφυπουργό να προβεί σε άμεσες ενέργειές σας, προκειμένου να επεκταθεί το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς την Πιερία μέχρι τους Νέους Πόρους και να τεθεί στη διάθεση του επιβατικού κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !