10 Σεπτεμβρίου 2023

Επικίνδυνη η θέση της στάσης του αστικού λεωφορείου στην είσοδο της Κονταριώτισσας



Η επικίνδυνη θέση της στάσης του αστικού λεωφορείου στον κυκλικό κόμβο στην είσοδο της Κονταριώτισσας αποτελεί μια σοβαρή ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτών και των μαθητών που χρησιμοποιούν αυτήν την στάση. Η νομοθεσία απαγορεύει την στάση ή στάθμευση οχημάτων σε συμβολές διασταυρώσεων. Ακόμη και νόμιμη να ήταν η θέση είναι σημαντικό να παρέμβουμε όταν αντιληφθούμε κινδύνους που απειλούν την ασφάλεια των ανθρώπων.
Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με αυτήν τη στάση είναι πολλαπλοί. Κατά την επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων. Ωστόσο, ο ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους είναι η αναμονή των μαθητών για το λεωφορείο. Οι μαθητές είναι αναγκασμένοι να περιμένουν στο οδόστρωμα, και αυτό δυσκολεύει κάθε οδηγό να εστιάσει την προσοχή του σε όλα τα παιδιά που κινούνται γύρω τους.
Το θέμα έχει επισημανθεί εδώ και πολλούς μήνες ακόμα και στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δίου - Ολύμπου από την επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κατερίνα Κουρίτα. Παρόλο που η σοβαρότητα του προβλήματος αναγνωρίστηκε από τον δήμαρχο και αναμενόταν η επικοινωνία με τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών για την εύρεση μιας ασφαλούς λύσης δεν έχει σημειωθεί ακόμη καμία πρόοδος. Η στάση εξακολουθεί να παραμένει στον επικίνδυνο της τόπο μαζί με τους κινδύνους που τη συνοδεύουν παρά τις προειδοποιήσεις.
Καλή σχολική χρονιά με υγεία και ασφάλεια σε όλους τους μαθητές!
Καργιώτης Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !