1 Σεπτεμβρίου 2023

Έβαψαν δημοτικό σχολείο στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας !
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το πολύχρωμο βάψιμο σε μπαλκόνια δημοτικού σχολείου της Κορίνθου, το οποίο κάποιοι γονείς συνδυάζουν με τη σημαία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.


Αρκετοί γονείς μαθητών του 2ου δημοτικού σχολείου Κορίνθου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Espresso, αντιδρούν και καταγγέλλουν ότι κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης και βαψίματος των κτηριακών εγκαταστάσεων σχεδιάστηκε – για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο – η σημαία της «υπερηφάνειας».


Κατά τις ίδιες πληροφορίες αλλά και από φωτογραφικό υλικό που αναρτήθηκε από χρήστες του facebook, μεταξύ των οποίων και του Συλλόγου Γονέων 2ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, φαίνεται ότι μέχρι τις 11 Αυγούστου, που φέρεται ότι ολοκληρώθηκαν οι σχετικές εργασίες ανακαίνισης του σχολείου, τα ταβάνια των μπαλκονιών του είχαν βαφτεί σε χρώμα κίτρινο για το ισόγειο και πορτοκαλί για τον πρώτο όροφο.
Στη συνέχεια, ωστόσο, τα μπαλκόνια βάφτηκαν εκ νέου με κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, γαλάζιο, μπλε και μωβ, όπως φαίνεται κι από ανάρτηση στο Facebook, χωρίς ωστόσο να γίνεται γνωστό αν πρόκειται για απλά μια συλλογή χρωμάτων ή αν επιλέχθηκαν συγκεκριμένα για να παραπέμπει στη σημαία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Οι αντιδράσεις τον γονέων δεν αρκέστηκαν σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά έστειλαν και επιστολές με αποδέκτες τον δήμο, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας, την Ιερά Μητρόπολη, τη διεύθυνση του σχολείου και τον σύλλογο γονέων.
https://www.thestival.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !