22 Σεπτεμβρίου 2023

744.084 διανυκτερεύσεις το 2022 ο Δήμο Δίου-Ολύμπου !


To 2022 o Δήμος Δίου-Ολύμπου τερμάτισε ψηλά στον τουριστικό στίβο των Δήμων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Συνολικά είχαμε 744.084 διανυκτερεύσεις, που μας φέρνει στην 5η καλύτερη επίδοση!
Θέλουμε να μετατρέψουμε τον Δήμο μας σε έναν all season τουριστικό προορισμό, να μετατραπεί σε επισκέψιμη επιλογή 365 ημέρες το χρόνο. Και θα δουλέψω μεθοδικά γι’αυτό!
Ο Δήμος μας Visit Dion-Olympus αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους τουριστικούς προορισμούς και αυτό γιατί συγκεντρώνει τις περισσότερες εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με την επιβλητική παρουσία του Ολύμπου, με τα 30 και πλέον χλμ ακτογραμμής, το αρχαιολογικό πάρκο του Δίου και τα μοναστήρια, που η κατασκευή τους χάνεται στο βάθος των χρόνων. Και ακόμη, το Κάστρο του Πλαταμώνα, τα Λείβηθρα και οι παραδοσιακοί οικισμοί, που ανάμεσά τους αξίζει να έχει θέση και η Παλαιά Λεπτοκαρυά.
Ξέρουμε τι είδους τουρισμό θέλουμε και θέλουμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες και τους τουρίστες μας τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
Από το 2019 και έπειτα αποκτήσαμε σημαντικές υποδομές καθαριότητας, σύγχρονο εξοπλισμό και μέσα για να βασιζόμαστε στις δυνάμεις μας. Έγιναν επενδύσεις σε δίκτυα αποχέτευσης και θα συνεχίσουν να γίνονται σε όλο το μήκος του Δήμου.
Πρέπει όμως σήμερα να διαμορφώσουμε τις συνθήκες του αύριο, προκειμένου ο τόπος μας να ευημερεί, να προσφέρει δουλειά και εισόδημα και να αποκτήσει σταδιακά τα μέσα που θα διευρύνουν την τουριστική περίοδο και θα τον κάνουν έναν προορισμό επισκέψιμο καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και για όλες τις προτιμήσεις.
Όλοι μαζί με νέες ιδέες, πάμε μπροστά!
Ιωάννης Γ. Ζτάνης
Yποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δίου - Ολύμπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !