22 Σεπτεμβρίου 2023

Εξαπατούσαν ηλικιωμένους μέσω τηλεφώνου – Πήραν 20.000 ευρώ, χρυσές λίρες
Ένας 64χρονος ταυτοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης πως βρίσκεται πίσω από 7 περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης εις βάρος ανυποψίαστων πολιτών στην περιοχή, ενώ αναζητούνται ακόμη 2 συνεργοί του.

Πιο αναλυτικά, ο 64χρονος και οι συνεργοί του έκαναν τις τηλεφωνικές απάτες στην Κοζάνη, χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία με πρόσχημα την έκτακτη χειρουργική επέμβαση που πρέπει να κάνει συγγενής των θυμάτων, για να μπορέσουν να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα αξίας.Μάλιστα, πριν λίγες μέρες ένας άνδρας, τηλεφώνησε στο σπίτι μιας 83χρονης και προσποιήθηκε γιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης, αναφέροντάς της ότι η κόρη της είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και χρειάζεται άμεση χειρουργική επέμβαση, για την οποία απαιτόυσε χρηματικό ποσό και τιμαλφή,

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας επενέβαινε στη συζήτηση μια άγνωστη γυναίκα, προσποιούμενη την κόρη της.Η 83χρονη έδωσε 20.000 ευρώ, χρυσές λίρες, κοσμήματα και χρυσαφικά συνολικής αξίας περίπου 5.900 ευρώ στον 64χρονο αλλοδαπό και αφού κατάλαβε ότι έπεσε θύμα απάτης ενημέρωσε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές.


Από την προανάκριση προέκυψε ότι την ίδια ημέρα έγιναν στην πόλη της Κοζάνης, άλλες έξι απόπειρες εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, ηλικίας από 43 έως 82 ετών, με πανομοιότυπο τρόπο, τις οποίες έκανε ο 64χρονος από κοινού με τους δύο συνεργούς του, έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Όμως, δεν κατάφεραν να εξαπατήσουν τα θύματά τους, γιατί τα υποψήφια θύματα τους κατάλαβαν και δεν υπέκυψαν στις απαιτήσεις τους.

Από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης βρέθηκε στην κατοχή του 64χρονου και κατασχέθηκε κόσμημα αξίας περίπου 700 ευρώ, το οποίο αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε στην 83χρονη.


Από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης συνεχίζονται οι έρευνες ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 64χρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !