21 Αυγούστου 2023

ΞΑΝΑΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΑΘΗΤΕΣ





Με την προτροπή της οργανωτικής επιτροπής των αποφοίτων των δύο Δημοτικών (1966) και του Γυμνασίου (1972) Κολινδρού ότι «εφόσον βρεθήκαμε στην ίδια τάξη και καθίσαμε στα ίδια θρανία, είμαστε για πάντα συμμαθητές», την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 βρέθηκαν πάλι μαζί και θυμήθηκαν τα μαθητικά τους χρόνια. Σ’ αυτό δόθηκε αφορμή και η έλευση συμμαθητών τους από το εξωτερικό.

Αν και συμπληρώθηκαν δηλαδή 57 χρόνια από τότε που άφησαν το Δημοτικό τους σχολείο και 51 από την αποφοίτησή τους από το Γυμνάσιο, δεν χάθηκαν στο χρόνο και στον κόσμο. Δεν άφησαν άλλο τις αναμνήσεις να περιμένουν κλεισμένες στα όνειρά τους. Ήλθε η στιγμή να ξετυλίγεται το κουβάρι των αναμνήσεών τους, βλέποντας τις φωτογραφίες των σχολικών τους χρόνων που προβλήθηκαν στη συνάντηση (Reunion), και να θυμούνται τα ανέμελα παιδικά και εφηβικά τους χρόνια, το βλέμμα και το χαμόγελο των συμμαθητών των δασκάλων και καθηγητών τους στις σχολικές αίθουσες, τα πειράγματα και το βουητό στο προαύλιο των σχολείων τους.

Η επόμενη συνάντησή τους θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη την συμμαθητών τους που έφυγαν από τη ζωή. Είναι στα ήθη, στα έθιμα και στις παραδόσεις μας να τιμούμε τους νεκρούς, να κρατάμε νοερά και ψυχικά ανοικτές τις γέφυρες με τους αγαπητούς μας ανθρώπους που έφυγαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !