12 Αυγούστου 2023

Νουλέζας: «Υπάρχουν Κροάτες που δεν είχαν καμία συμμετοχή στα επεισόδια»




Ο Βασίλης Νουλέζας, που εκπροσωπεί Κροάτη συλληφθέντα για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, είπε το Σάββατο (12/08) πως «διαφωνεί πλήρως με την απόφαση περί προφυλάκισης» και πρόσθεσε πως «υπάρχουν Κροάτες που δεν είχαν καμία συμμετοχή στα επεισόδια, δεν είχαν ούτε ξύλα, ούτε πήγαν να μαλώσουν».

Χαρακτηριστικά, σε σχετικές δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο ίδιος είπε: «Έχω διαβάσει τη δικογραφία. Διαφωνώ πλήρως με την απόφαση του 14ου Ανακριτή. Η απόφαση προσώρινης κράτησης, η διάταξη που εκδίδεται μετά το πέρας της απολογίας, ανεξαρτήτως της βαρύτητας των κατηγορούμενων πράξεων, πρέπει να είναι επαρκώς αιτιολογημένη. Είπαμε με ένα υπόμνημα 30 σελίδων, στο οποίο αναφερθήκαμε εκτενέτατατα στο νομικό μέρος της υπόθεσης γιατί αντιμετωπίζουμε ένα βαρύτατο κατηγορητήριο. Πλην, όμως, η συμμετοχή του δικού μου εντολέως που απολογήθηκε χθες (11/08), είναι μηδενική.

Ακόμα, ο δικηγόρος συμπλήρωσε: «Δεν ισχύει ισχυρισμός ότι ήρθε στην Ελλάδα αεροπορικώς, σε ηλικία 20 χρόνων, για πρώτη φορά, έχοντας μιλήσει και συνεννοηθεί με έναν-δυο ομοεθνείς τους. […] Δεν έχει καμία απολύτως επαφή και σχέση με τον οργανωμένο πυρήνα. Ήρθε στην Ελλάδα, έφτασε κατά τις 21:00-22:00 με πτήση από τη Βιέννη. […] Μέχρι να πάρει ένα ταξί ή το μετρό, η ώρα πήγε 22:30, και βρέθηκε πέριξ της OPAP Arena όπου εκτυλίσσονταν επεισόδια. Δέχθηκαν επίθεση, έσπευσε να φύγει φοβισμένος. Δεν υπάρχει καμία σχέση με την ανθρωποκτονία από πρόθεση».








Ο κ. Νουλέζας, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Ο κ. ανακριτής δεν δέχθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς. Φώναζε ότι όλοι έλεγαν ψέματα. Από το βιντεοληπτικό υλικό δικαιώνεται ο εντολέας μου, δεν βρισκόταν στο σημείο ο εντολέας μου την ώρα που επιτίθεντο οι φίλαθλοι της ΑΕΚ. […] Υπάρχουν Κροάτες που δεν είχαν καμία συμμετοχή στα επεισόδια, δεν είχαν ούτε ξύλα, ούτε πήγαν να μαλώσουν».




https://www.ieidiseis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !