27 Ιουλίου 2023

Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Περγάμου στο Καταφύγι
Από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ανακοινώνεται ότι, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, το Σάββατο 5 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καταφυγίου Κοζάνης θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Περγάμου Ιωάννου (Ζηζιούλα), με την ευκαιρία συμπληρώσεως έξι μηνών από την προς Κύριο εκδημία του.

Των παραπάνω ιερών ακολουθιών θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος και θα εκφωνήσει επιμνημόσυνη ομιλία για τον μεταστάντα Ιεράρχη.

Να σημειωθεί ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης (Ζηζιούλας) καταγόταν από το Καταφύγιο Κοζάνης. Διακρίθηκε ως Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Καθηγητής Πανεπιστημίων, μέλος και Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών. Αγαπούσε το χωριό του, το Καταφύγιο Κοζάνης ως τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Διατηρούσε στενούς δεσμούς με τον Συνοικισμό «Καταφιώτικα» Κατερίνης, την οποία επισκεπτόταν τακτικά, προκειμένου να συναντήσει συγγενείς, φίλους και συμπατριώτες συμμετέχοντας ενεργά σε οικογενειακά και κοινωνικά γεγονότα.

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ!ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !