27 Ιουλίου 2023

Χωρίς περιορισμούς η άσκηση δικαιώματος ψήφου Ελλήνων εξωτερικού




Αυτές τις μέρες, εν μέσω των εξαιρετικά δυσάρεστων γεγονότων, πολύ δύσκολων καιρικών φαινομένων, εν μέσω ενός τιτάνιου αγώνα των πυροσβεστών μας, των στελεχών της Πολιτικής Προστασίας, των ενστόλων μας ευρύτερα, των στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των εθελοντών μας, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς, εισαγάγαμε προς συζήτηση στη Βουλή το πρώτο νομοσχέδιο της νέας Κυβέρνησης.

Tο σχέδιο νόμου με αντικείμενο την άρση όλων των περιορισμών στην άσκηση του δικαιώματος ψήφου για τους Έλληνες πολίτες που ζουν ή βρίσκονται στο εξωτερικό την ημέρα των εκλογών είναι πλέον νόμος του Κράτους, μετά από 48 χρόνια συζητήσεων, με ευρεία διακομματική στήριξη.

Πρόκειται για μία ιστορική πράξη εθνικής συναίνεσης με τις ψήφους 208 Βουλευτών των κοινοβουλευτικών ομάδων της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, της ΝΙΚΗΣ και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Το αποτέλεσμα αυτό δεν συνιστά νίκη ενός κόμματος. Συνιστά νίκη της Βουλής των Ελλήνων, νίκη του πολιτικού συστήματος, νίκη εν τέλει της Δημοκρατίας. Τις ημέρες μάλιστα που γιορτάζουμε την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, διευκολύνουμε την άσκηση του πιο βασικού δημοκρατικού δικαιώματος για κάθε πολίτη, του δικαιώματος ψήφου.

Αποκαταστήσαμε έτσι την ισότητα της ψήφου για όλους τους Έλληνες πολίτες, όπου και αν ζουν, όπου και αν βρίσκονται.

Ως Εθνική Αντιπροσωπεία, στείλαμε ένα κοινό και ηχηρό μήνυμα στον απανταχού ελληνισμό: ότι θέλουμε η φωνή των Ελλήνων πολιτών σε ολόκληρο τον κόσμο να ακούγεται πιο δυνατά, χωρίς εμπόδια, χωρίς περιορισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !