9 Ιουλίου 2023

Πρόστιμο 51.000 ευρώ σε 58χρονο που βασάνιζε κουτάβια




Στη σύλληψη ενός 58χρονου άνδρα προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Λιβαδειά, μετά από καταγγελία του φιλοζωικού σωματείου της περιοχής. Ο εν λόγω άνδρας χρησιμοποιούσε ένα περιφραγμένο οικόπεδό του ως χώρο για την κακοποίηση ζώων.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, στο σημείο εντοπίστηκαν δύο κουτάβια τα οποία ήταν δεμένα μεταξύ τους με σκοινί περασμένο από τον λαιμό τους και παράλληλα ήταν δεμένα και στη συρμάτινη περίφραση του οικοπέδου με ένα άλλο σκοινί. Τα κουτάβια δεν είχαν ούτε βιβλιάριο, ούτε και ηλεκτρονικό τσιπάκι. Στο οικόπεδο υπήρχε, επίσης, ένα καρότσι σούπερ μάρκετ μέσα στο οποίο εντοπίστηκε ένα νεαρό γατάκι κλεισμένο μέσα σε ένα τσουβάλι. Δεν του είχε δοθεί νερό ή τροφή και ο χώρος ήταν γεμάτος ακαθαρσίες.

Οι κανόνες ευζωίας δεν τηρούνταν ούτε για τα κουτάβια, ούτε για το γατάκι. Και τα τρία πλάσματα ήταν αποστεωμένα, ενώ τα κουτάβια ήταν γεμάτα παράσιτα. Μάλιστα, το ένα από τα δύο είχε και έναν τραυματισμό στο μάτι. Δεν τους είχε προσφερθεί η αναγκαία κτηνιατρική περίθαλψη, ούτε τους είχε παρασχεθεί ένα υγιεινό και κατάλληλο καταφύγιο.

Ο ασυνείδητος 58χρονος οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη και του επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 51.000 ευρώ.

1 σχόλιο:

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !