13 Απριλίου 2023

Έλλειψη εξοπλισμού και μόνιμου προσωπικού στην Π.Υ Λιτοχώρου




«Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου και να επιλύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, καθώς έχει μια ιδιαιτερότητα:όσο απαραίτητη είναι το καλοκαίρι άλλο τόσο απαραίτητη είναι και το χειμώνα, με τα περιστατικά ορειβατών-επισκεπτών, που χρειάζονται έρευνα, διάσωση και αερομεταφορά, να είναι δυστυχώς πολλά… Αυτός ήταν και ο λόγος για την πρώτη μου επίσημη επίσκεψη σε κρατική υπηρεσία, ενόψει της θερινής περιόδου…».

Αυτό δήλωσε μετά την επίσκεψή του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου, ο υποψήφιος βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ , κ. Γκούνας Αθανάσιος.

Στη συνάντησή του με τον Αντιπύραρχο κ. Φωτίου, ενημερώθηκε για την έλλειψη εξοπλισμού, την έλλειψη μόνιμου προσωπικού, την ανάγκη ηλικιακής ανανέωσης των αντρών, τη μέριμνα για την αποκατάσταση/μονιμοποίηση των «πενταετών» πυροσβεστών που ενισχύουν τη δύναμη ετοιμότητας, τον χαρακτηρισμό ως επικίνδυνου του επαγγέλματος του πυροσβέστη, την ανάγκη ελέγχου των μονοπατιών και της καταγραφής των επισκεπτών(ώστε να γνωρίζει η πυροσβεστική και οι διασωστικές ομάδες, ποιοι και σε ποιο μονοπάτι βρίσκονται σε περίπτωση κινδύνου, αναζήτησης ή διάσωσης).

«Θα πρέπει επίσης να βρεθεί λύση με τα «Σούπερ Πούμα», καθώς κάθε φορά που καλούνται από την Π.Υ. απογειώνονται από την Ελευσίνα, ενώ υπάρχουν βάσεις πολύ κοντά στον Όλυμπο. Οδεύουμε προς την καλοκαιρινή περίοδο, με τις ανάγκες πυροπροστασίας του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου να είναι μεγάλες. Συζητάμε για την αξιοποίηση του Ολύμπου, πρέπει όμως με συνεννόηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων της πολιτείας, να λυθούν βασικά ζητήματα υποδομής ώστε να χτίσουμε πάνω σε στέρεα θεμέλια όλα αυτά που στη συνέχεια θα αναδείξουν και θα αξιοποιήσουν τον μυθικό Όλυμπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !