7 Απριλίου 2023

«Το Υπουργείο Εργασίας αφήνει απλήρωτες χιλιάδες Δομές παιδιών, ενόψει Πάσχα»
Αντιμέτωποι με ποινικά αδικήματα βρίσκονται οι ιδιοκτήτες χιλιάδων Δομών ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΑμεΑ, βρεφικών και παιδικών σταθμών, σε όλη την Ελλάδα, αφού το Υπουργείο Εργασίας και η ΕΕΤΑΑ δεν έχουν δρομολογήσει ακόμη τις πληρωμές του μηνός Μαρτίου, για τα παιδιά που φιλοξενούνται στις παραπάνω Δομές, μέσω voucher.

Το σύνολο σχεδόν των ανωτέρω Δομών, αδυνατεί να πληρώσει το Δώρο Πάσχα, το οποίο πρέπει να καταβληθεί μέχρι την Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου. Σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία, η μη καταβολή του, στην προκαθορισμένη ημερομηνία, αποτελεί ποινικό αδίκημα και επιφέρει βαρύτατες κυρώσεις.

Με σημερινή ανακοίνωση η ΕΕΤΑΑ, προφασιζόμενη τις αργίες των τραπεζών λόγω του Πάσχα των Καθολικών, αλλά και την πρόσφατη ένταξη των ΠΕΠ στο πρόγραμμα των voucher, δηλώνει – εμμέσως πλην σαφώς – ότι δεν θα εξοφλήσει τις Δομές πριν την Μ. Τετάρτη, αφήνοντας εκτεθειμένες τις επιχειρήσεις και απλήρωτους χιλιάδες εργαζόμενους σε αυτές.

Ζητούμε, να παρακαμφθεί η όποια γραφειοκρατία και να δοθεί άμεσα η χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (όπως γινόταν όλους τους προηγούμενους μήνες).

Ζητούμε, να εξοφληθούν όλες οι Δομές, το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης 12 Απριλίου 2023.

Ζητούμε, Υπουργείο Εργασίας και ΕΕΤΑΑ να σταθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και να διασώσουν το πρόγραμμα, το οποίο αν και βρίσκεται στον 7ο μήνα λειτουργίας του, εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται με μία λέξη ως «ΜΠΑΧΑΛΟ».

Επιφυλασσόμαστε, για κάθε νόμιμο δικαίωμα.


Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.
Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών ΚΔΑΠ (ΠΑ.Σ.Ι.Κ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !