7 Απριλίου 2023

Πελαργοί σκοτώνονται από ηλεκτροπληξία στην Νέα Έφεσο
Ο πρόεδρος της κοινότητας Νέας Εφέσου, Δημήτρης Κατιρτζής, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις φωλιές των πελαργών στους στύλους της ΔΕΗ και τους κινδύνους που εγκυμονεί η παραμονή τους ανάμεσα στα ηλεκτροφόρα καλώδια.

Σε πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδος είναι η εποχή που οι πελαργοί πηγαίνουν και φτιάχνουν τις φωλιές τους σε πολύ ψηλά σημεία. Γι’ αυτόν τον λόγο «προτιμούν» τους στύλους της ΔΕΗ.

Στην Κατερίνη και συγκεκριμένα στην κοινότητα της Νέας Εφέσου, συνέβη όπως και κάθε χρόνο, η άφιξη των πελαργών. Οι πελαργοί πηγαίνουν και χτίζουν τις φωλιές τους πάνω στους στύλους, με αποτέλεσμα πολλές φορές να παθαίνουν ηλεκτροπληξία.

Μέχρι στιγμής φέτος έχουν πεθάνει με αυτόν τον τρόπο 3 πελαργοί παρότι οι κάτοικοι αλλά και ο πρόεδρος της κοινότητας έχουν προειδοποιήσει την ΔΕΗ προκειμένου να διαχειριστεί το θέμα και να κατασκευάσει κάποιές φωλιές, ούτως ώστε να πηγαίνουν εκεί οι πελαργοί με ασφάλεια και να μην έρχονται σε επαφή με τα καλώδια του ρεύματος και να παθαίνουν ηλεκτροπληξία.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Νέας Εφέσου, Δημήτρης Κατιρτζής, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις φωλιές των πελαργών στους στύλους της ΔΕΗ και τους κινδύνους που εγκυμονεί η παραμονή τους ανάμεσα στα ηλεκτροφόρα καλώδια.

«Η Νέα Έφεσος είναι ένα όμορφο χωριουδάκι στους πρόποδες του Ολύμπου, έχουμε έναν εύφορο κάμπο και δίπλα έχουμε την παραλία του Βαρικού. Γι΄αυτόν τον λόγο κάθε χρόνο έχουμε μεγάλη επισκεψιμότητα από πελαργούς οι οποίοι βρίσκ9ουν τροφή και είναι τα αγαπημένα μας ζώα, τα
«πελεκάνια» όπως τα λέμε. Κάθε φορά προσπαθούν να φτιάξουν τις φωλιές τους στις κολώνες τη ΔΕΗ και να εναποθέσουν τα αυγά τους και να κάνουν την δική τους οικογένεια. Είναι αγαπημένα ζώα, φανταστείτε όταν κάνουμε φρέζες ή οργώνουμε τα χωράφια μας να κάθονται δίπλα στο τρακτέρ. Μεγάλωσαν και μεγαλώνουν μαζί μας», είπε αρχικά.

«Πριν από μερικές μέρες είχαμε μία διακοπή ρεύματος και κάλεσα την ΔΕΔΔΗΕ να αποκαταστήσει τη βλάβη, και μετά ενημερώθηκα ότι 3 πελαργοί έπαθαν ηλεκτροπληξία. Έσπευσα στο σημείο, στεναχωρήθηκα πάρα πολύ, όπως και οι κάτοικοι του χωριού και το κοινοποίησα για να βγάλω μία πικρία, μία θλίψη από μέσα μου, γιατί θεώρησα ότι αυτά τα ζωντανά είναι αμαρτία να βρίσκονται στο έδαφος», συνέχισε ο κ. Κατιρτζής.

Για τη μέριμνα αναφορικά με το άσχημο αυτό φαινόμενο, ο κ. Κατιρτζής ανέφερε πως, «Επικοινώνησα πέρσι αυτόν τον καιρό και είχα ενημερώσει την ΔΕΗ τηλεφωνικά αλλά δεν βρήκα ανταπόκριση όπως τώρα μετά το συμβάν με4 τον διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ, κ. Φαργκάνη Αθανάσιο και μου υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει την τοποθέτηση φωλιών στις κολώνες της ΔΕΗ, για πολλούς λόγους, και για να αποφεύγονται τόσο οι ηλεκτροπληξίες όσο και οι βλάβες του ρεύματος».

lefteria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !