12 Μαρτίου 2023

Olymp Cars ...ηλεκτρικά αυτοκίνητα Made in Όλυμπος !




Olymp ονομάζεται ένα νέο εγχείρημα στον χώρο της κατασκευής αυτοκινήτων και μάλιστα αμιγώς ηλεκτρικών. Μάλιστα η εταιρεία είναι τόσο περήφανη για την καταγωγή της, ώστε μέχρι και τα γράμματα που χρησιμοποιεί για να γράψει την ονομασία της πάνω στα οχήματα είναι από το ελληνικό αλφάβητο και όχι από το λατινικό.

Η Olymp Cars όπως είναι η πλήρης ονομασία της εταιρείας δραστηριοποιείται στον χώρο της κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά και μοντέλων που κινούνται με τη χρήση υδρογόνου.




Τα οχήματά της θα έχουν όλα ονόματα Ελλήνων Θεών και άλλων χαρακτήρων της ελληνικής μυθολογίας. Στα σκαριά, πάντα φυσικά με όσα υποστηρίζει η νεοσύστατη επιχείρηση, βρίσκεται μια πλήρης γκάμα που αποτελείται από SUV, station wagon, sedan αλλά κι ένα αυτοκίνητο για την πόλη. Επίσης, σχεδιάζεται και επαγγελματικό όχημα μεταφορών, με τα ονόματα των παραπάνω να είναι Ares, Athena, Apollo, Selene, Hera και Artemis, ενώ η πλατφόρμα στην οποία θα βασίζονται ονομάζεται Hephaistos, δηλαδή Ήφαιστος.


Το πρώτο μοντέλο που θα δούμε θα είναι εκείνο με το όνομα Ares. Πρόκειται για ένα SUV 4,8 μέτρων, το οποίο θα έχει αυτονομία πάνω από 600 km και θα φορτίζει από 10% μέχρι 80% σε 20 λεπτά.


Αυτήν τη στιγμή η εταιρεία, λέει ότι διαθέτει ήδη τρία γραφεία, το ένα είναι στην Αθήνα, το δεύτερο στο Μόναχο και το άλλο στην Βιέννη, με το γραφείο στην ελληνική πρωτεύουσα να αναλαμβάνει κατά κύριο λόγο την ανάπτυξη του απαραίτητου λογισμικού.

Ανυπομονούμε να μάθουμε περισσότερα και κυρίως πού θα κατασκευαστούν τα οχήματα, αν υπάρχουν πραγματικά project και όχι μόνο σε ψηφιακή μορφή, αν θα ανεγερθεί κάποιο εργοστάσιο και ποιος είναι ο επενδυτής.




Όταν με το καλό η εταιρεία προχωρήσει στην παρουσίαση των πρώτων της μοντέλων που θα είναι έτοιμα προς παραγωγή, σκοπεύει να το κάνει στους πρόποδες του Ολύμπου. Με αυτό τον τρόπο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι συνιδρυτές της Olymp Cars επιθυμούν να τονίσουν στο μέγιστο βαθμό τη σύνδεση με το μυθικό βουνό, και αφετέρου, να στρέψουν την προσοχή της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ελλάδα.


https://www.gocar.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !