25 Μαρτίου 2023

Φ. Μπαραλιάκος: "Ρυθμίζονται οφειλές σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και Δήμους"




Με ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για το πλαίσιο ρύθμισης οφειλών, την προστασία των συντάξεων από τον πληθωρισμό και άλλες διατάξεις για τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας

Ο κ. Μπαραλιάκος χαρακτήρισε το υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο ως μία έμπρακτη ακόμη απόδειξη πως η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μεριμνά αδιάλειπτα για την στήριξη πολιτών έναντι της ενεργειακής κρίσης και των πληθωριστικών πιέσεων.

Το σχέδιο νόμου εντάσσεται στην γενικότερη οικονομική στρατηγική της Κυβέρνησης, στραμμένη στην ελάφρυνση των πολιτών και των επιχειρήσεων, με την μείωση και την κατάργηση περισσότερων από 30 φόρων, την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ από τη 1η Απριλίου, και την μείωση της ανεργίας με τα προγράμματα επιδότησης της εργασίας. «Και μάλιστα», τόνισε ο Βουλευτής Πιερίας, «όλα τα μέτρα της κυβέρνησής μας είναι πάντα κοστολογημένα, χωρίς να διαταράσσονται οι δημοσιονομικές ισορροπίες κι όχι λαϊκιστικά πυροτεχνήματα σαν αυτά της προηγούμενης Κυβέρνησης».

Το Νομοθέτημα του Υπουργείου Οικονομικών δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους, να φτιάξουν τον προγραμματισμό τους, να βάλουν σε μια σειρά τις υποχρεώσεις τους και να σχεδιάσουν το μέλλον τους. Μπορούν, πλέον, να επανεντάξουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις αναβιώνοντας παλαιότερες ρυθμίσεις των 72 έως και 120 δόσεων ή να ρυθμίσουν νέες οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες προϊούσης της ενεργειακής κρίσης από 36 έως 72 δόσεις. Παράλληλα προς διευκόλυνση των δημοτών, δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Δήμους είτε σε 36 είτε σε 72 δόσεις.



«Αναμφίβολα, πρόκειται για ρυθμίσεις που δίνουν πραγματικό οξυγόνο σε επιχειρηματίες, πολίτες και όλους όσους έχουν συσσωρευμένα χρέη» σχολίασε ο κ. Μπαραλιάκος για να υπογραμμίσει πως επιπροσθέτως «Παρατείνεται μέχρι το τέλος του 2023 ο μειωμένος συντελεστής Φ.Π.Α. 13% και ο υπερμειωμένος συντελεστής 6% για αγαθά και υπηρεσίες όπως ο καφές, τα μη αλκοολούχα ποτά, τα θέατρα, τα γυμναστήρια και τους κινηματογράφους, το τουριστικό πακέτο και άλλα. Για τον Πρωτογενή Τομέα, συνεχίζεται για όλο το 2023 η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο Αγροτικό Πετρέλαιο. Για τους ιδιοκτήτες οχημάτων δίνεται η δυνατότητα να κάνουν άρση ακινησίας πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας του 2023 με το μήνα, μέσα από ηλεκτρονική πλατφόρμα»



Οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου, όμως, αγγίζουν και τους συνταξιούχους, καθώς, καταβάλλεται τέλος του μήνα εφάπαξ ενίσχυση ύψους 200 – 300 ευρώ σε πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχους, οι οποίοι είτε δεν έλαβαν αύξηση της μηνιαίας σύνταξης, είτε έλαβαν αύξηση μικρότερη από 7%. Η ενίσχυση θα είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής Πιερίας δήλωσε κατηγορηματικά, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του της αντιπολίτευσης, πως καταψήφιση του νομοσχεδίου εκ μέρους τους ισοδυναμεί με αδιαφορία για την στήριξη και την ελάφρυνση των Ελλήνων πολιτών. Ευτυχώς για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, χάρη στην κυβερνητική πλειοψηφία θα ψηφιστεί ένα ακόμα νομοσχέδιο το οποίο αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι το «Δίπλα σε κάθε πολίτη» δεν είναι απλώς ένα σύνθημα αλλά, η πυξίδα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !