25 Μαρτίου 2023

Εστιατόριο Δημάτης στον Άγιο Δημήτριο Πιερίας




To εστιατόριο Dimatis λειτουργεί από το 1955 και είναι σημείο συνάντησης της τοπικής κοινωνίας λόγω της ποιότητας του αλλά και της έντονης φιλικής διάθεσης που διακατέχει το προσωπικό. Πρόκειται για ένα καλοστημένο μαγαζί, με ξύλινα πατώματα και Καστοριανές οροφές. Στην άκρη μιας τετραγωνισμένης αίθουσας δεσπόζει ένα μεγάλο και επιβλητικό τζάκι. Διαθέτει δύο υπαίθριους χώρους, ο ένας πιό prive με εκπληκτική θέα τον Όλυμπο. Ο χώρος φύλαξης κρασιών υποδυκνείεται με μια ταμπέλα στην αυλή του εστιατορίου.

Το εστιατόριο λειτουργεί όλο το χρόνο και αναλαμβάνει μικρές ή /και μεγάλες εκδηλώσεις. Τα φαγητά που προσφέρονται είναι μαγειρεμένα με αγνά τοπικά προϊόντα και το εστιατόριο φημίζεται για τη νόστιμη κουζίνα του.

Το χειμώνα υπάρχει στη διάθεση σας ένα μικρό καθιστικό, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε δίπλα στο τζάκι. Στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου παρέχεται δωρεάν Wi-Fi.

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου Dimatis σερβίρει ένα πλούσιο πρωινό με τοπικά προϊόντα και σπιτικό ψωμί ψημένο σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο. Στο δείπνο σερβίρονται τοπικές νοστιμιές, όπως αγριογούρουνο και ελάφι. Το καλοκαίρι μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας στην όμορφη βεράντα.

Οι ετικέτες κρασιών, γύρω στις 70, καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες του εστιατορίου. Οι δε τιμές των κρασιών, είναι σκανδαλιστικά προσιτές.

Πέρα από την φτιαγμένη με μεράκι, κάβα-έκπληξη, η οικογένεια διατηρεί φάρμα αγρίων ζώων έκτασης 100 στρ., λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό και εξυπηρετεί σε ένα μεγάλο μέρος τις ανάγκες του εστιατορίου.

Αγριογούρουνο στιφάδο, αγριογούρουνο κρασάτο, αγριογούρουνο τηγανιά, μπριζόλα σούβλας από αγριογούρουνο, λουκάνικο από αγριογούρουνο, ελάφι στιφάδο, ελάφι κοκκινιστό, χωριάτικο ζυμωτό ψωμί από τον ξυλόφουρνο, είναι μόνο μερικά από τα εντυπωσιακά πιάτα του.

Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με ξεκάθαρες γεύσεις, άριστη πρώτη ύλη και μια αξιόλογη συλλογή κρασιών από την οικογένεια Δημάτη, ένας εντυπωσιακός σταθμός γεύσης με θέα το βουνό των Θεών. ΜΙα επιλογή που όσοι βρεθείτε στην περιοχή δεν πρέπει να χάσετε…

Τηλέφωνο:
2351084202

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !