15 Μαρτίου 2023

Δημιουργία Πολιτιστικού Καλενταριού από τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης




Ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) σχεδιάζει τη συγκέντρωση όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται από τους κατά τόπους Φορείς της Πιερίας σε ένα ημερολόγιο.

Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ και της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης στη συνέντευξη τύπου, που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 13 Μαρτίου στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Ο Πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης ανέφερε ότι το Πολιτιστικό Καλεντάρι θα έχει σκοπό να συντονίσει και να οργανώσει σε ένα ενιαίο πρόγραμμα όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τους πολιτιστικούς, μορφωτικούς και αθλητικούς συλλόγους και φορείς προκειμένου να προβάλλονται αποτελεσματικότερα, αλλά και να μην υπάρχουν αλληλεπικαλύψεις, παράλληλα με την έγκαιρη κοινοποίηση του προγράμματος. «Το Πολιτιστικό Καλεντάρι θα δίνει στους επισκέπτες μας τη δυνατότητα επιλογής μέσα από ένα ενιαίο πρόγραμμα εκδηλώσεων, ώστε οι επισκέπτες να γνωρίσουν και να βιώσουν πολιτισμικές αξίες και δρώμενα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η Πιερία δεν είναι απλά ένας όμορφος προορισμός για διακοπές, αλλά και ένας τόπος με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που μπορεί να αποτελέσει τουριστικό θέλγητρο και συγκριτικό μας πλεονέκτημα », όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιτλακίδης.

Κλείνοντας ο κ. Τσιτλακίδης, ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου για τη γενναία χρηματοδότηση του ΠΟΤΑΠ και τη διαρκή συμβολή και αρωγή της στην προώθηση του τουριστικού προορισμού της Πιερίας.




Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του ΠΟΤΑΠ και Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Γιώργος Καραλής καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΟΤΑΠ. κ.κ. Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, Νίκος Λαλούμης, Στέλιος Ούζας και Βασίλειος Δήμου.

Στη μεγάλη σημασία της δημιουργίας ενός πολιτιστικού ημερολογίου αναφέρθηκαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστους, ο Πρόεδρος των «ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΕΝ ΔΙΩ» κ. Θανάσης Μπίντας και η υπεύθυνη διοργάνωσης κα Μιράντα Παππά , οι οποίοι επικρότησαν με τις δηλώσεις τους την πρωτοβουλία του ΠΟΤΑΠ.

Με αφορμή το πολιτιστικό καλεντάρι, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με τη συνέργεια τοπικών αυτοδιοικητικών, τουριστικών, πολιτιστικών, κοινωνικών φορέων, μέσω του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και σε αγαστή συνεργασία με τον Πρόεδρο και φίλο Ηρακλή Τσιτλακίδη αλλά και όλα τα μέλη του Δ.Σ. αρχίσαμε τον σχεδιασμό μιας σειράς δράσεων, με απώτερο σκοπό τον επανακαθορισμό της θέσης της Πιερίας στην τουριστική βιομηχανία με τη δημιουργία ενός διακριτού, ελκυστικού και αυθεντικού τουριστικού προϊόντος, το οποίο θα συνδέεται με την ταυτότητα της περιοχής και θα αξιοποιεί τις σημαντικές δυνατότητες μας για ανάπτυξη θεματικών τουριστικών δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων και ο πολιτιστικός τουρισμός. Η Δημιουργία του Πολιτιστικού Ημερολογίου σε συνδυασμό με την προσφορά των εξειδικευμένων τουριστικών προϊόντων υψηλής ποιότητας που ήδη παρέχουμε και την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, είμαστε βέβαιοι ότι θα συντελέσουν στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, με πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία και κοινωνία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !