15 Μαρτίου 2023

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν κατάλαβα ότι δεν έχω πεθάνει»




Για το εφιάλτη που έζησε μέχρι να βγει ζωντανή από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη μίλησε η 29χρονη Ελευθερία Δρίγκα, επιβάτιδα του 3ου βαγονιού του μοιραίου τρένου.

Η νεαρή κοπέλα ήταν από τους τραυματίες που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα, ενώ όπως λέει η ίδια δεν θα ξεχάσει ποτέ το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.








Μιλώντας στον ALPHA, η Ελευθερία έκανε λόγο για ένα «καθαρό έγκλημα που μπορούσε να αποφευχθεί», ενώ για τις αποκαλύψεις για τον σταθμάρχης της Λάρισας σχολίασε: «Δεν χωράει το μυαλό μου να ακούω για πάρτι ή ότι ένας άνθρωπος ήταν μόνος του εκεί».

Σε ερώτηση για αυτό που θυμάται πιο χαρακτηριστικά από το μοιραίο βράδυ, είπε: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εικόνα όταν σταμάτησε ο εκτροχιασμός και κατάλαβα ότι δεν έχω πεθάνει και πρέπει να βρούμε στους μαύρους καπνούς και το σκοτάδι αν υπάρχει έξοδος ή θα μείνουμε εκεί».

Για την κατάσταση της υγείας της είπε ότι είναι καλύτερα τα τραύματά της, «αλλά έχω σοβαρά εγκαύματα στα πόδια».
«Έφτυνα αίμα»

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που περιγράφει η 29χρονη μετά τη σύγκρουση, στην προσπάθεια να βγουν από το βαγόνι. Η Ελευθερία καθόταν στη θέση 41 στο τρίτο βαγόνι.

«Ξαφνικά ακούστηκε ένας θόρυβος και ακαριαία εκτροχιαστήκαμε και μετά μαύρος καπνός και σπινθήρες. Σα να είχε τοπικές εστίες φωτιάς. Όταν σταμάτησε αυτό και είδαμε ότι ήμασταν ζωντανοί, προσπαθούσαμε να καταλάβουμε από πού θα βγούμε» είπε η Ελευθερία.

Όπως ανέφερε, «το ένα παράθυρο ήταν πάνω σαν οροφή αντί για το πλάι. Έβγαλα το κεφάλι από το παράθυρο για να πάρω αέρα και αν δεν ήταν δύο παιδιά που άκουγαν άλλους ανθρώπους να φωνάζουν ότι πρέπει να φύγουμε επειδή έρχεται η φωτιά, θα ήμουν ακόμα εκεί πιστεύοντας ότι κάνω το σωστό».

«Ακολούθησα τα παιδιά. Το μέλημά μας ήταν να βγούμε ζωντανοί. Έρχονταν πράγματα και λαμαρίνες πάνω σου και νόμιζες ότι θα πεθάνεις εκείνη την ώρα. Εγώ το συνειδητοποίησα μέρες μετά. Πηδήξαμε από πλατφόρμα της εμπορικής για να περάσουμε στον δρόμο», εξήγησε η Ελευθερία.

Τέλος, για το πότε κατάλαβε ότι ήταν τραυματισμένη, ανέφερε ότι είχε καταλάβει ότι έχει εγκαύματα ωστόσο δεν ήταν αυτό που την ανησυχούσε περισσότερο για το γεγονός ότι «έφτυνε αίμα». «Δεν ήξερα πόσο σοβαρά είμαι, ανησύχησα γιατί έφτυνα αίμα», είπε.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !