3 Φεβρουαρίου 2023

Τρούφες Ολύμπου -Παραγωγή Μανιταριών ΤρούφαςΟι τρούφες είναι καρποφορίες υπόγειων μυκήτων του γένους Tuber (Ασκομύκητες). Έχουν σχήμα κονδύλου, μεγέθους 2-7 συνήθως εκατοστών γκριζόμαυρα έως ωχρόλευκα, που παράγονται μέσα στο έδαφος σε βάθος 6-30 περίπου εκατοστών.

Οι μύκητες που συμβιώνουν με τις ρίζες των φυτών ονομάζονται μυκορριζικοί. Οι μυκηλιακές υφές περιβάλλουν τα λεπτά ριζικά τριχίδια των φυτών και απομυζούν από αυτά κυρίως υδατάνθρακες, ενώ οι ρίζες των φυτών ευεργετούνται ως προς την αύξηση της ικανότητάς τους να προσροφούν νερό από το έδαφος, αζωτούχες ουσίες και στοιχεία όπως το κάλιο, φωσφόρο, σίδηρο καθώς και ιχνοστοιχεία. Οι καρποφορίες των μυκορριζικών μυκήτων, επομένως και οι τρούφες, εμφανίζονται τριγύρω από δέντρα.Η συμβίωση πραγματοποιείται σε συγκεκριμένα δασικά είδη όπως η Δρυς, ο Γαύρος, το Πουρνάρι, η Αριά, διάφορα είδη Πεύκης κλπ.

Η παρουσία της μυκόρριζας δεν είναι υποχρεωτική. Αλλά όταν υπάρχει, είναι οικολογικά απαραίτητη και σημαντική για την θρέψη του φυτού.

Έρευνες απέδειξαν ότι οι μυκόρριζες προσροφούν από το είδος και παρέχουν στο φυτό ανόργανες και οργανικές ουσίες.


ΤΕL. 6982 399 481 ΥΠΕΥΘΥΝΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΖΙΑΤΖΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !