30 Ιανουαρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Έξι δωρεάν ξεναγήσεις στην ανανεωμένη αγορά Μοδιάνο

 
Δωρεάν ξεναγήσεις στην Αγορά Μοδιάνο διοργανώνει η Thessaloniki Walking Tours μαζί με τη SYMVOLI | Conference & Cultural Management.

Κάθε Τρίτη από τις 31/1 έως και τις 7/3 στις 18:15. Κρατήσεις θέσεων αποκλειστικά στην ακόλουθη φόρμα:

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSd4zmMNlCSgjW…/viewform

Θεσσαλονίκη Αύγουστος 1917: μια τρομερή πυρκαγιά κατακαίει το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και κυρίως τις εβραϊκές της γειτονιές. Η μορφή της πόλης θα αλλάξει οριστικά και αμετάκλητα.Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, μέσα από τα αποκαΐδια των παλιών συναγωγών, στο τέλος της δεκαετίας του 1920 θα προβάλλει η Αγορά Μοδιάνο. Ένα αρχιτεκτονικό επίτευγμα, έργο του σπουδαίου Ελί, γιού του Γιακό και εγγονού του Σαούλ Μοδιάνο, η Κεντρική Αγορά Τροφίμων θα αποτελέσει όχι μόνο ένα εμβληματικό τοπόσημο εμπνευσμένο από την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική του μεσοπολέμου, αλλά και την περιπόθητη «κοιλιά της πόλης». Καταστήματα που πουλούν κρέατα, ψάρια, εδώδιμα αποικιακά, μπαχαρικά και χαβιάρι θα συνυπάρξουν με ταβέρνες στις οποίες συχνάζουν πρόσφυγες και εργάτες μαζί με διανοούμενους και πολιτικούς.


Από την ακμή στην παρακμή, η Μοδιάνο θα μείνει στη συνείδηση των Θεσσαλονικιών όχι μόνο ως μια κεντρική αγορά, αλλά και ως ένας παράδοξος μικρόκοσμος, όπου οι μυρωδιές, τα σκουντήγματα, οι φωνές των πωλητών δημιουργούσαν μια πολύβουη και παράδοξη ανθρωπογεωγραφία.

Σήμερα η Αγορά Μοδιάνο είναι και πάλι ανοιχτή!

Το παρελθόν συναντά το παρόν και η γαστρονομική ιστορία της πόλης γίνεται βίωμα και πολιτισμός με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Η Aγορά Μοδιάνο σε συνεργασία με τη Thessaloniki Walking Tours και τη SYMVOLI | Conference & Cultural Management διοργανώνει έξι δωρεάν ξεναγήσεις στην ανακαινισμένη Μοδιάνο με σκοπό τη σύνδεση με τον τόπο, τον χρόνο, τις μυρωδιές και τους ανθρώπους που άφησαν, αλλά και αυτούς που θα αφήσουν το στίγμα τους στην πιο όμορφη αγορά της πόλης!

Τρίτη 31/1 18:15
Τρίτη 7/2 18:15
Τρίτη 14/2 18:15
Τρίτη 21/2 18:15

Τρίτη 28/2 18:15
Τρίτη 7/3 18:15Ξεναγός: Τάσος Παπαδόπουλος

Σημείο συνάντησης: Άγαλμα ΒενιζέλουMaximum αριθμός συμμετεχόντων: 38 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.) https://docs.google.com/…/1FAIpQLSd4zmMNlCSgjW…/viewform

Περισσότερες πληροφορίες για τις ξεναγήσεις:Thessaloniki Walking ToursWebsite:https://thessalonikiwalkingtours.com/

email: info@thessalonikiwalkingtours.com τηλ. 2310424916, 6944476126SYMVOLI – Conference & Cultural ManagementWebsite: https://symvoli.com/ email: info@symvoli.gr τηλ 2310433099
typosthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !