1 Ιανουαρίου 2023

Δεν χάνουν εκλογικές έδρες Πιερία, Ημαθία, Λάρισα, Πέλλα, Χαλκιδική
Τον νέο εκλογικό χάρτη έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών, όπως αυτός προκύπτει από τα οριστικά αποτελέσματα της απογραφής του 2021 τα οποία... εξέδωσε η ΕΛΣΤΑΤ.Δύο έδρες κερδίζει η εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής και από μία έδρα ο Βόρειος, ο Δυτικός και ο Νότιος τομέας Αθηνών καθώς και η Α΄ Θεσσαλονίκης, με βάση την τελευταία κατανομή εδρών, όπως διαμορφώθηκε με το προεδρικό διάταγμα 117/2018 – ΦΕΚ 225/Α/31-12-2018.

Αντίθετα, από μία έδρα χάνουν οι εκλογικές περιφέρειες Α΄ Αθηνών, Α΄ Πειραιώς, Άρτας, Κοζάνης, Μαγνησίας, Σερρών, Φθιώτιδας, Θεσπρωτίας και Καστοριάς. Οι δύο τελευταίες περιφέρειες γίνονται μονοεδρικές.

Στην κατανομή αυτή ενσωματώνεται και η επίπτωση από τις τρεις έδρες που αφαιρούνται από τις εκλογικές περιφέρειες, προκειμένου να προστεθούν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, έτσι ώστε να εκπροσωπηθούν οι κάτοικοι εξωτερικού.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, έδωσε εντολή στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου να προχωρήσει στη σύνταξη προεδρικού διατάγματος που θα αποτυπώνει τις μεταβολές, το οποίο πρόκειται να εκδοθεί έως τις 10 Ιανουαρίου.

Η κατανομή των βουλευτικών εδρών που διαμορφώνει τον νέο εκλογικό χάρτη της χώρας, για τις επόμενες εκλογές:


ΥΠΕΣ: Αυτός είναι ο νέος εκλογικός χάρτης- Όλες οι αλλαγές στις βουλευτικές έδρες


ΥΠΕΣ: Αυτός είναι ο νέος εκλογικός χάρτης- Όλες οι αλλαγές στις βουλευτικές έδρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !