20 Ιανουαρίου 2023

1ο ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου




Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κορδελιού Ευόσμου, σε συνεργασία με Γενικό Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» συνδιοργανώνουν το 1ο ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 από τις 11.00πμ έως τη 1.00μμ στην πλατεία Ευόσμου, με την συμμετοχή 35 Ιατρών και ειδικευμένων νοσηλευτών.

Στόχος των οργανωτών είναι να γίνει πράξη, το όραμα και η επιθυμία των αδελφών - εθνικών ευεργετών, δωρητών και ιδρυτών του Νοσοκομείου «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»- Νικολάου και Λεωνίδα Παπαγεωργίου, σύμφωνα με τα οποία το Νοσοκομείο να βρίσκεται δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και να στηρίζει τον άνθρωπο που ασθενεί, χωρίς καμία εξαίρεση ή αποκλεισμό προς όλους τους ανθρώπους, μέσα από τις υπηρεσίες που παρέχουν οι γιατροί, οι νοσηλευτές αλλά και οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και των εθελοντών του Συλλόγου Φίλων του Γ.Ν. Παπαγεωργίου «Αντηρίδα».

Όπως είναι γνωστό το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με τις ιατρικές του δράσεις, τις εκστρατείες πρόληψης και την έκδοση του Περιοδικού του, δίνει προτεραιότητα στην πρόληψη, αλλά και στην ενημέρωση των πολιτών, για όλα όσα υπάρχουν και εφαρμόζονται στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», για την θεραπεία των ασθενών και την σύγχρονη αντιμετώπιση των ασθενειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει δημόσια ενημέρωση για το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας, το οποίο εκσυγχρονίζει το πλαίσιο της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.




Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας & Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κορδελιού Ευόσμου κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή




ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ



-την Εκπρόσωπο του Ιδρύματος «Παπαγεωργίου» κ. Ζωή Ψαρά Παπαγεωργίου,


-τον Πρόεδρο του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου» κ. Μιχαήλ Καραβιώτη,


-την Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Εθελοντών του Γ.Ν. Παπαγεωργίου «Αντηρίδα» κ. Γεωργία Δερετζή,


-τον κ. Κωνσταντίνο Εμμανουηλίδη, Γενικό Διευθυντή Νοσοκομείου Παπαγεωργίου,


την Διευθύντρια Α' Παθολογικής Κλινικής και Διαβητολογικού Κέντρου «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ», κ. Γλυκερία Τζατζάγου,


-τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και διευθυντή Καρδιολογικής Κλινικής, κ. Ιωάννη Στυλιάδη


-την Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, κ. Μαρία Παπαθεοδώρου,


τον Υπεύθυνο Συντονιστή της Οργάνωσης, Εξειδικευμένο Νοσηλευτή του Διαβητολογικού Κέντρου του Γενικού Νοσοκομείου «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, κ. Αθανάσιο Νικολαΐδη


& ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ

όλους τους Δημότες να επισκεφθούν τα σπίτια πρόληψης και ενημέρωσης για ότι πρόβλημα αντιμετωπίζουν και θέλουν έγκριτη ιατρική ενημέρωση ΣΤΟ 1ο ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ



1.Το σπίτι του ΔΙΑΒΗΤΗ

Μέτρηση Σακχάρου, Μέτρηση Δείκτη Μάζας Σώματος ( βάρος – ύψος), Οδηγίες, έγκυρες συμβουλές και «μυστικά» για την πρόληψη του Διαβήτη, την σωστή μέτρηση και διαχείριση του διαβήτη και βελτίωση η καθημερινότητά των Διαβητικών, Διαβητικό πόδι, διατροφή- ποσότητες- μύθοι και αλήθειες για τα απαγορευμένα και επιτρεπόμενα τρόφιμα φρούτα ποτά, χυμούς και καφέδες, άγχος και στρες πόσο επηρεάζουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα κλπ

Συμμετέχουν:

Τζατζάγου Γλυκερία -Διευθύντρια Α΄ Παθολογικής Κλινικής, και Διαβητολογικού Κέντρου «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»

Τοξιάδου Συμέλα-Προϊστάμενη Εξωτερικών Ιατρείων,

Οι Εξειδικευμένοι Νοσηλευτές Διαβητολογικού Κέντρου

-Νικολαΐδης Αθανάσιος

-Δούκας Λουκάς -

-ΠιζιρτζΊδου Ειρήνη

Γκακάνα Σοφία -Ποδολόγος



2.Το σπίτι της ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ

Μέτρηση πίεσης, συμβουλές και οδηγίες πρόληψης, επιπλοκές υπέρτασης με άλλα χρόνια νοσήματα, συμπτώματα και αντιμετώπιση, παράγοντες αύξησης της αρτηριακής πίεσης ( άγχος, εμμηνόπαυση, κληρονομικότητα, λήψη φαρμάκων, κλπ) οδηγίες μέτρησης στο σπίτι, επιλογή πιεσόμετρου.

Συμμετέχουν:

Γκαλιαγκούση Ευγενία: Αν.Καθηγήτρια Α.Π.Θ Εξειδικευμένη Υπερτασιολόγος - Παθολόγος

Γαρβά Μαρία: Υπεύθυνη Ιατρείου Υπέρτασης «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» Εξειδικευμένη Υπερτασιολόγος - Παθολόγος

Λαζαρίδης Αντώνης Εξειδικευμένος Υπερτασιολόγος - Παθολόγος

Μαστρογιάννης Κωνσταντίνος Εξειδικευμένος Υπερτασιολόγος - Παθολόγος

Ρακογιάννη Αναστασία, Προϊσταμένη Α’ Παθολογικής Κλινικής

Μπόγια Περσεφόνη, Κατής Βασίλειος Νοσηλευτές Παθολογικής Κλινικής

Παλάζη Τριανταφυλλιά Νοσηλεύτρια Βραχείας Νοσηλείας



3.Το σπίτι της ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Διανομή έντυπου υλικού για την Υγιεινή Διατροφή και την Μεσογειακή Δίαιτα, χρήσιμες συμβουλές, οδηγίες αλλά και τρυκ για την υιοθέτηση ενός υγιεινούτρόποι διατροφής, ο οποίος συμβάλλει καθοριστικά στην διατήρηση της υγείας, στην πρόληψη αλλά και στην αντιμετώπιση μέχρι και την θεραπεία ασθενειών.

Συμμετέχουν:

Κατσανίκα Ειρήνη, Σαβατιανού Πελαγία -Κλινικοί Διαιτολόγοι- Διατροφολόγοι

Κόντου Βασιλική, Μαργαζόγλου Ελευθέριος -Φοιτητές Διαιτολογίας Διατροφολογίας



4.Το σπίτι της ΓΥΝΑΙΚΑΣ& ΤΗΣ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ευρύ φάσμα παροχής συμβουλών, απαντήσεων και οδηγιών για θέματα που αφορούν στις Γυναίκες όλων των ηλικιών, από την εγκυμοσύνη, την εμμηνόπαυση έως τις γυναικολογικές παθήσεις και την πρόληψη του Γυναικoλογικού Καρκίνου.

Συμμετέχουν:

Βοζίκη Ευαγγελία- Προϊσταμένη Γυναικολογικής Κλινικής

Σαββαιδου Δέσποινα Συντονίστρια Μονάδας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»



Επίσης

για πρώτη φορά πανελλαδικά θα γίνει ανοιχτή ενημέρωση κοινού από δημόσιο νοσοκομείο για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή παρουσιάζοντας τις αλματώδεις τεχνολογικές εξελίξεις που επιτρέπουν σήμερα την καλλιέργεια εμβρύων μέχρι το στάδιο της βλαστοκύστης, τη βιοψία εμβρύων και διάγνωση γενετικών και χρωμοσωμικών νοσημάτων πριν τη μεταφορά τους στη μήτρα. την κατάψυξη ωαρίων σπερματοζωαρίων, εμβρύων, ωοθηκικού και ορχικού ιστού που προσφέρουν λύση και διατήρηση γονιμότητας σε ογκολογικούς ασθενείς.



Συμμετέχει:

Χατζημελετίου Κατερίνα – Αν. Καθηγήτρια Εμβρυολογίας -Γενετικής στην Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή ΑΠΘ, Υπεύθυνη του ivf εργαστηρίου και της Τράπεζας Κρυοσυντηρησης στην ΜΙΥΑ, Α΄Μ/Γ Κλινική του ΑΠΘ στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».




5.Το σπίτι του ΑΝΔΡΑ

Ευρύ φάσμα παροχής χρήσιμων οδηγιών για ανδρολογικάθέματα που αφορούν στους Άνδρες όλων των ηλικιών, με έμφαση στα συμπτώματα , στα αίτια και στην αντιμετώπιση του προστάτη, καθώς και στην συμβουλευτική αγωγή για την βελτίωση της υγείας και την αντιμετώπιση των ουρολογικών προβλημάτων για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Συμμετέχουν:

Σίμογλου Στυλιανή, Κύρογλου Ευτυχία

Προϊσταμένες Νοσηλευτικής Υπηρεσίας

Κουτρούμπα Αγγελική,Ταιλακίδου Ευαγγελία

Νοσηλεύτριες Ουρολογικής Κλινικής «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»



6. Το σπίτι της ΑΝΟΙΑΣ

Διανομή έντυπου υλικού, ΤΕΣΤ ανίχνευσης Άνοιας, συμβουλές πρόληψης και οδηγίες αντιμετώπισης για την διαχείριση της Άνοιας.



Συμμετέχουν:

Δερετζή Γεωργία -Διευθύντρια Νευρολογικής Κλινικής

Λιάπση Ειρήνη -Νευρολόγος εξειδικευμένη στην Άνοια

Βαρδεσιώτου Χαρούλα -Κλινική Νευροψυχολόγος



7. Το σπίτι του Εθελοντισμού «ΑΝΤΗΡΙΔΑ»

Συμμετέχουν:

Δελχανίδου Όλγα, Αβραμίδου Δώρα, Γωγώ Παρασκευά, Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος

Εθελοντές Μέλη του Συλλόγου Φίλων Γ.Ν. Παπαγεωργίου «Η ΑΝΤΗΡΙΔΑ» .



Το 1ο ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ πραγματοποιείται

με την στήριξη της Ιατρικής Υπηρεσίας και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» και με την υποστήριξη της «Αντηρίδας», που είναι αρωγός σε κάθε κοινωνική δράση.


Σχεδιασμός, Οργάνωση και Συντονισμός

Νοσοκομειακών Κλινικών και Δημοτικών Υπηρεσιών

-Αθανάσιος Νικολαΐδης Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και

-Νίκη Στρατηλάτη -Δημοσιογράφος Γραφείο Τύπου Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !