6 Αυγούστου 2022

Συμμετοχή τού Συλλόγου Διαβητικών Ν.Πιερίας στο εθελοντικό πρόγραμμα προστασίας δασών




Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Σύλλογος Διαβητικών του Ν.Πιερίας συμμετείχε σε μια πολύ σημαντική περιβαλλοντική δράση που οργανώνει, εδώ και χρόνια, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας.

Με επικεφαλής την Πρόεδρο του Συλλόγου, Σωτηρία Ουσταμπασίδου, και με το σύνθημα «χάρισε κι εσύ μια ημέρα από το καλοκαίρι σου στο Δάσος», γονείς και παιδιά που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη «τύπου 1» βρέθηκαν σε ένα παρατηρητήριο της Πιερίας, στην Πλάκα Λιτοχώρου, αφιερώνοντας μια μέρα τους για την προστασία τού Ολύμπου από πυρκαγιές.

Με τα κιάλια συνεχώς στα μάτια, παρατηρούσαν το δάσος τού Ολύμπου μήπως δουν τυχόν κάποιον καπνό, δηλαδή ένα σημάδι ότι σε κάποιο σημείο τού δάσους θα μπορούσε να υπάρχει φωτιά. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα καλούσαν την πυροσβεστική υπηρεσία για να επέμβει, ταυτόχρονα όμως θα κατέγραφαν το περιστατικό στο «βιβλίο συμβάντων».

Όπως είναι γνωστό, εδώ και χρόνια, το πρόγραμμα παρατήρησης στα δάση τής Πιερίας είναι άκρως επιτυχημένο, διότι όποτε «έπιασε» κάπου μια φωτιά, έγκαιρα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία και έγκαιρα έγινε η κατάσβεση, με διάφορα μέσα και τρόπους, προτού δηλαδή η φωτιά απλωθεί και κάψει το δάσος.

Και φέτος, αυτή η περιβαλλοντική δράση είχε έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, δεδομένου ότι και φέτος κάηκαν χιλιάδες στρέμματα δασών σε πολλά μέρη τής Ελλάδας, όχι όμως της Πιερίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Διαβητικών Ν.Πιερίας, ανάμεσα σε άλλες εθελοντικές κοινωνικές δράσεις που είτε οργανώνει είτε συμμετέχει, κάθε χρόνο δίνει το δικό του ξεχωριστό «παρών» και στη δράση προστασίας των δασών τής Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !