4 Ιουνίου 2022

Διαμαρτύρονται οι τσιγγάνοι για υπερβολική βία της αστυνομίας -Ετοιμάζουν συλλαλητήριο
Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά – ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, αναφέροντας ότι έχουν καταγραφεί φαινόμενα υπερβολικής βίας σε επιχειρήσεις της αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:«Τον έντονο προβληματισμό, και την δυσαρέσκεια της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας των Ελλήνων Ρομά έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες πρωτοβουλίες της ΕΛ.ΑΣ. με οργανωμένες επιχειρήσεις σε διάφορους καταυλισμούς Ρομά (Ασπρόπυργο, Καλαμάτα κλπ.) με αφορμή φαινόμενα ρευματοκλοπής.

Οι κάτοικοι των καταυλισμών καταγγέλλουν υπερβολική αστυνομική βία, αυθαιρεσία κατά την διαδικασία των προσαγωγών και παραμονής στα Αστυνομικά Τμήματα των συλληφθέντων με ξυλοδαρμούς, εξευτελισμούς, απειλές και ρατσιστική χυδαιότητα από τα όργανα της τάξης.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αχαΐας για την δημιουργία ειδικής ομάδας καταστολής κατά Ρομά που συστάθηκε κατόπιν εντολής του αρχηγού, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα αποτελούν ξεκάθαρη στοχοποίηση της Κοινότητας των Ελλήνων Ρομά και παραβιάζουν κάθε πλέγμα προστασίας κατά την διαδικασία της προανάκρισης και του δικαιώματος όλων των πολιτών στη δίκαιη δίκη. Αυτή η ξεκάθαρη στοχοποίηση και αναμόχλευση ρητορικής μίσους και αντιτσιγγανισμού δεν μπορεί και δεν θα μείνει αναπάντητη. Το ΔΣ της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως το διήμερο 4-5/6/2022 με μοναδικό θέμα συζήτησης την διαχείριση αυτή της κατάστασης και στην συνέχεια θα εκδοθεί σχετικό ψήφισμα το οποίο θα δημοσιοποιηθεί σε όλα τα ΜΜΕ.

Οι νόμιμοι εκπρόσωποι του Τριτοβάθμιου Οργάνου της Κοινότητας των Ελλήνων Ρομά θα ζητήσουν, από όλους τους πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες της χώρας, να δηλώσουν ξεκάθαρα την θέση τους, ενώ προετοιμάζεται μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας από την Κοινότητα των Ελλήνων Ρομά για τον Ιούνιο στο κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα.

Η δημοκρατία θα νικήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !