12 Ιουνίου 2022

Περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ για αναπτυξιακά έργα στην Πιερία




Περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ έχουν επενδυθεί κατά την τελευταία διετία σε αναπτυξιακά έργα μεταφορικών υποδομών στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ορισμένα από τα οποία έχουν ήδη ολοκληρωθεί και άλλα βρίσκονται σε εξέλιξη και προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για αναβαθμίσεις και ενισχύσεις παλαιών γεφυρών κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου στην Πιερία, αλλά και την πλήρη αναβάθμιση της σήραγγας Κατερίνης.


Τα έργα αυτά, βαρύνουσας σημασίας για τις τοπικές κοινωνίες, τις οδικές μετακινήσεις και την οικονομία, έχουν ανατεθεί προς υλοποίηση από το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών στην Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.


Οι απαραίτητες εργασίες αναβάθμισης για την αύξηση του δείκτη οδικής ασφάλειας, μικρής ή μεγαλύτερης διάρκειας, παρόλη την πρόσκαιρη όχληση που επιφέρουν στις τοπικές μετακινήσεις, δημιουργούν επίσης ισχυρό παράγοντα ανάπτυξης για το μέλλον, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Τα αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πιερία είναι:Στην άνω διάβαση του Α/Κ Ν. Εφέσου (περί Χ.Θ. 427+200)
Σε δύο γέφυρες του δήμου Κατερίνης (περί Χ.Θ. 430+500 έως 431+500)
Στις άνω διαβάσεις πλησίον του Α/Κ Μακρυγιάλου (περί Χ.Θ. 450+500 έως 452+500 ) και
Στην γέφυρα του ποταμού Αλιάκμονα (περί Χ.Θ. 469+500)

Συνεχίζονται επίσης κανονικά οι εργασίες πλήρους αναβάθμισης της Σήραγγας Κατερίνης (περί Χ.Θ. 432 έως 437+500).

Στις ως άνω γέφυρες αλλά και στην Σήραγγα Κατερίνης ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (αμφιδρομήσεις & μείωση λωρίδων κυκλοφορίας) για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση των εργασιών, στις οποίες και συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή κατά την διέλευση.


Για την διευκόλυνση των οδηγών, παρέχεται συνεχής ενημέρωση μέσω των πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου για τα σημεία όπου παρατηρείται αυξημένη κυκλοφορία με ενδεχόμενες καθυστερήσεις. Επιπρόσθετα οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται και πριν την έναρξη του ταξιδιού τους για όλες τις ισχύουσες εργασίες και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μέσω της ιστοσελίδας https://travel.aegeanmotorway.gr, προκειμένου να έχουν όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για την διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.


Κατά τη διάρκεια των εργασιών στις ανωτέρω περιοχές, αναμένεται να παρατηρηθούν πιθανές καθυστερήσεις στις μετακινήσεις, και ιδιαίτερα σε περιόδους αιχμής., οπως τριημέρων κι εορτών, κατά τις οποίες παρατηρείται αυξημένη κυκλοφορία σε όλο το οδικό δίκτυο.


Κατά τις περιόδους αυτές συνιστάται στους οδηγούς να προγραμματίζουν το ταξίδι τους λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και να αναχωρούν κατά το δυνατόν νωρίτερα για τον προορισμό τους.

https://paidis.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !