22 Μαΐου 2022

Πιερικός-Αρχέλαος: Χρονιά επανεκίννησης και νέων επιτυχιών

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος


Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Κυριακή το αγωνιστικό σκέλος της φετινής χρονιάς για το σύνολο των τμημάτων του Πιερικού Αρχέλαου για την σαιζόν 2021-2022. 

Σε μια ιδιαίτερη χρονιά, που συνδύαζε τη σταδιακή ύφεση της πανδημίας με τις τακτικές αγωνιστικές υποχρεώσεις, αρχικό χρέος του συλλόγου και προτεραιότητα για να κυλήσει ομαλά η σαιζόν, αποτέλεσε ο διαρκής υγειονομικός έλεγχος και η ακριβής τήρηση των πρωτοκόλλων της πολιτείας και της Ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης σε κάθε προπονητική και αγωνιστική δραστηριότητα. 

Στην προσπάθεια αυτή, χρειάστηκε η συνδρομή όλων των αθλητών, προπονητών, φιλάθλων και γονέων- κηδεμόνων που στη συντριπτική πλειοψηφία τους συντάχθηκαν με την προσπάθεια του συλλόγου  να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να ολοκληρωθεί μια χρονιά με όσο το συνατόν λιγότερα προβλήματα. Σε όλους τους παραπάνω, ο Πιερικός Αρχέλαος οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συμβολή τους στο υγειονομικό κομμάτι.

Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, τις εντυπώσεις έκλεψαν οι γυναίκες του συλλόγου, καθώς την 5η διαδοχική χρονιά στην Α2 κατάφεραν να κατακτήσουν την 1η θέση στον 3ο Όμιλο και να διεκδικήσουν την άνοδο στην πρώτη τη τάξει κατηγορία μέσα από αγώνες μπαράζ. Η κανονική σαιζόν ολοκληρώθηκε με μια μόλις ήττα και η κατάκτηση της πρωτιάς ήρθε μετά από μια εμφατική νίκη απέναντι στην ομάδα του Νέου Ρυσίου την τελευταία αγωνιστική. Στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο, ο Πιερικός Αρχέλαος ηττήθηκε από τον Παναθλητικό και τον Πρωτέα Βούλας, βρεθηκε στη θέση της 1ης επιλαχούσας ομάδας για την Α1, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι κέρδισε για μια ακόμα φορά την αναγνώριση και τον θαυμασμό της μπασκετικής κοινότητας για το μοντέλο το ποιο υποστηρίζει, το οποίο δίνει χώρο και ευκαιρίες σε αμιγώς γηγενείς αθλητές στις ομάδες του.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Στο ανδρικό τμήμα, σε μια από τις συγκλονιστικότερες μάχες ανόδου των τελευταίων ετών, ο Πιερικός Αρχέλαος βρέθηκε στη 2η θέση της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ πίσω από την Κούπα Κιλκίς, μετά από 2 αναμετρήσεις που κρίθηκαν στην τελευταία επίθεση. Η χρονιά ξεκίνησε με την 1η φάση, όπου οι άνδρες κατέλαβαν τη 2 θέση του πρώτου Ομίλου και σε ένα μίνι πρωτάθλημα ανόδου ανάμεσα στις 4 καλύτερες ομάδες των δύο Ομίλων κατέκτησε τη 2η θέση. Το τεράστιο κέρδος για την ανδρική ομάδα ήταν ότι η ομάδα από την πρώτη στιγμή έδειξε τη δυναμική της, έφερε ξανά το φίλαθλο κοινό στο γήπεδο και δημιούργησε τις βάσεις για μια υγιή και άμεση επιστροφή στις Εθνικές κατηγορίες μετά από 5 χρόνια απουσίας. 


Εκεί που δεν απουσιάζει πότε ο Πιερικός Αρχέλαος, είναι από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων, καθώς βρέθηκε στην τελική φάση και τις 8 καλύτερες ομάδες της χώρας για 5η συνεχή χρονιά! Μετά την άνετη επικράτηση στο πρωτάθλημα νεανίδων ΕΚΑΣΚΕΜ, η ομάδα πρώτευσε  και στα μπαράζ που έγιναν στο Λιτόχωρο και βρέθηκε επάξια στην τελική φάση που διοργανώθηκε στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης. Εκεί, κέρδισε εύκολα την πρόκριση την τετράδα, ωστόσο ηττήθηκε από τον Άρη Θεσσαλονίκης και τον γηπεδούχο Παναθλητικό και κατέλαβε την 4η θέση στη χώρα. Αυτή ήταν η δεύτερη καλύτερη επίδοση, μετά την περσινή 3η θέση στο Πανελλήνιο του Νέου Ρυσίου. Ο βασικός κορμός των νεανίδων είχε και φέτος ενεργό συμμετοχή στην πρωταθλήτρια γυναικεία ομάδα και αυτό έδωσε την ευκαιρία στις νεαρές αθλήτριες του συλλόγου να βελτιωθούν στο αθλητικό κομμάτι. Φέτος ήταν η χρονιά της Νικολέτας Κιολέογλου, που μετά από 5 συμμετοχές σε Πανελλήνια πρωταθλήματα κέρδισε το βραβείο της 1ης σκόρερ και μια θέση στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά.

Μπορεί να είναι εικόνα 13 άτομα και εσωτερικός χώρος

Το εφηβικό τμήμα αναδείχθηκε πρώτο στον Όμιλο του και κέρδισε απευθείας την πρόκριση στο Final 4 της ΕΚΑΣΚΕΜ. Εκεί, κατέλαβε την 4η θέση με πολλούς νεαρούς αθλητές να αφήνουν υποσχέσεις για το μέλλον, καθώς είχαν ενεργό συμμετοχή και στο ανδρικό τμήμα, γεγονός που σε βάθος χρόνο δείχνει να βοηθά σημαντικά στην εξέλιξη τους. 

Το παιδικό τμήμα, πήρε και αυτό την 1η θέση στον Α Όμιλο που περιελάμβανε ομάδες του Νομού και προκρίθηκε στις 4 καλύτερες ομάδες της Κεντρικής Μακεδονίας και το Final- 4. Εκεί, μετά από έναν ημιτελικό που κρίθηκε στις λεπτομέρειες ηττήθηκε από τον Φίλιππο Βέροιας και τελικά κατέκτησε την 4η θέση της διοργάνωσης.


Οι κορασίδες του συλλόγου, κατέκτησαν και αυτές δίκαια το πρωτάθλημα Κεντρικής Μακεδονίας και συμμετείχαν στον Α προκριματικό Όμιλο για το πανελλήνιο πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Εκεί, κατέλαβε την 3η θέση, ενώ η γηπεδούχοι πήραν επάξια τη θέση που οδηγούσε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Κοινή προσδοκία όλων των ανθρώπων του συλλόγου, είναι η αθλητική εξέλιξη των κορασίδων και οι αγωνιστικές εμπειρίες των τελευταίων 2 χρόνων να τις δώσουν την ευκαιρία να οδηγήσουν και αυτές τα τμήματα των κοριτσιών σε ανάλογες επιτυχίες όπως αυτές της εκπληκτικής γενιάς των νεανίδων. 

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Η πρώτη θέση των γυναικών, η 2η των ανδρών, η τέτσρτη Πανελλήνια θέση των νεανίδων και η συνεχής παρουσία των μικρότερων ηλικιακών αγωνιστικών τμημάτων του συλλόγου στις 4 καλύτερες ομαδες της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και οι 10 παρουσίες σε πανελλήνια πρωταθλήματα δείχνουν το βάθος της δουλειάς που γίνεται στο σύλλογο αλλά και την πίστη σε προπονητές και αθλητές που προέρχονται από το αναπτυξιακό πρόγραμμμα της ομάδας.

Πέρα, όμως, από τις ομάδικές επιτυχίες, η χρονιά ξεκίνησε με την Ξανθίππη Καρατάσιου να παίρνει αθλητική υποτροφία για το Canisius College των Η.Π.Α, τη Δόμνα Μάντζου να γίνεται άλλη μια αθλήτρια που φορεσε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, τη Νικολέτα Κιολέογλου να κερδίζει τις εντυπώσεις στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων και τον Στέλιο Χατζηιωάννου να αναγνωρίζεται για τις επιτυχίες των τελευταίων χρόνων και να επιλέγεται ως Ομοσπονδιακός προπονητής. 

Τέλος, ο σύλλογος οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντες διασώστες- Σαμαρείτες του τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης για την συμβολή τους στην υγειονομική κάλυψη των αγώνων, τον ρευματολόγο κ. Καρυπίδη Χαρίτωνα για την αφιλοκερδή συμμετοχή του στις δραστηριότητες του γυναικείου τμήματος και τον ορθοπεδικό κ. Μπιτόπουλο Αθανάσιο για τη επίβλεψη των υποχρεώσεων του ανδρικού τμήματος. Επίσης, καθοριστική συμβολή στην άμεση και πλήρη αποκατάσταση των αθλητών και αθλητριών του συλλόγου είχαν οι φυσιοθεραπευτές κ. Ραφαηλίδης Ζαχαρίας, Παναγιώτης Γεωργιάδης και Χοντολίδης Πάνος.

Στην 14ετη του παρουσία στα αθλητικά δρώμενα της χώρας ο Πιερικός Αρχέλαος αφήνει το απποτύπωμα του μέσα από επιτυχίες που ξεκινούν από την ομαδική διάκριση και εξελίσσονται και σε προσωπική επιτυχία. Το ίδιο πνεύμα θα συνεχίσει να υπηρετεί ο σύλλογος και τα επόμενα χρόνια, καθώς οι διακρίσεις και οι επιτυχίες δεν αποτελούν αυτοσκοπό, αλλά μια διαρκή δικαίωση αυτών που ο Πιερικός Αρχέλαος υπηρετεί.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που κάνουν σπορ, εσωτερικός χώρος και κείμενο που λέει "ΕΛΛΑΣ 77 4 Eurobank"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !