28 Μαΐου 2022

Μειώσεις και όχι αυξήσεις αναμένονται στην Εγνατία Οδό


114.000 συνδρομητές, από το 2020 μέχρι και σήμερα, έχουν κάνει χρήση του Egnatia Pass, «της ηλεκτρονικής υπηρεσίας που άλλαξε τον τρόπο που ταξιδεύουν οι χρήστες της Εγνατίας Οδού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αλλά και σε όλη την Ελλάδα», ανέφερε σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από την Αλεξανδρούπολη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατίας Οδού Α.Ε., Κωνσταντίνος Κουτσούκος. «Ο αριθμός αυτός, σε αυτό το χρονικό διάστημα, αποτελεί πανευρωπαϊκό ρεκόρ», πρόσθεσε ο ίδιος. «Το Egnatia Pass είναι ο πομποδέκτης που βάζουμε στο αυτοκίνητο για να μπορούμε να έχουμε διελεύσεις από τα Διόδια», εξήγησε συνεχίζοντας, και τόνισε πως η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν περιορίζεται σε αυτό, αλλά έχει ένα μεγάλο φάσμα υποστηρικτικών υπηρεσιών για τον χρήστη, ώστε να μετακινείται γρήγορα».

 Όπως τόνισε, η χρέωση είναι η χαμηλότερη που υπάρχει μόλις 3 λεπτά ανά χιλιόμετρο. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Εγνατίας Οδού, τα τελευταία 2 χρόνια, αναφορικά με την βελτίωση του ασφαλτοτάπητα της οδού στην περιοχή μας. «Όταν θέσαμε σε λειτουργία τον σταθμό διοδίων του Αρδανίου είχαμε πει ότι, όντως, το δίκτυό μας, από πλευράς ασφαλτοτάπητα, δεν είναι αυτό που θέλαμε, το είχαμε στο πρόγραμμα και το κάναμε και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι». 

Ο κ. Κουτσούκος σημείωσε πως δεν αναμένεται να υπάρξουν αυξήσεις στα διόδια, αντίθετα, είπε ότι αναμένονται μειώσεις. «Μειώσεις θα υπάρχουν, γιατί, αυτό που συμβαίνει είναι ότι όσο εμείς συμπληρώνουμε το δίκτυο των διοδίων, τόσο οι χρεώσεις θα γίνονται πιο δίκαιες και πιο αναλογικές. Ένας χρήστης που περνά από συγκεκριμένο σταθμό διοδίων θα πληρώνει για το διάστημα και την απόσταση που διανύει, ώστε η χρέωση να είναι πιο δίκαιη στον κάθε χρήστη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !