28 Μαΐου 2022

Περισσότεροι από 40.000 μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν τον Έβρο το 2022




Στην οχύρωση των συνόρων της χώρας απέναντι στα αυξημένα κύματα ροής παράνομων μεταναστών, αναφέρθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιεί καθημερινά πολύ σημαντικό έργο στα σύνορα της χώρας, έχοντας αποτρέψει, μόνο κατά το πρώτο τετράμηνο του 2022, την είσοδο πάνω από 40.000 παράνομων μεταναστών στη χώρα: «Αποκρούουμε αποτελεσματικά κάθε απειλή απέναντι στην Χώρα μας, στα σύνορά μας, στον Έβρο. Η γειτονική Χώρα δεν επιτρέπεται ούτε να ανέχεται να υπάρχουν διακινητές δυστυχισμένων ανθρώπων, παρανόμων μεταναστών, ούτε πολύ περισσότερο να υποθάλπονται τέτοιου είδους καταστάσεις.

Θα πρέπει να σεβαστούν το Διεθνές Δίκαιο, θα πρέπει να σεβαστούν απολύτως τα σύνορα και μην επιτρέπουν και εκείνοι τέτοιου είδους καταστάσεις», επεσήμανε ο Υπουργός και πρόσθεσε: «Είναι ξεκάθαρη η απάντηση της ελληνική κυβέρνησης. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο να μπουν παράνομοι μετανάστες στη χώρα, από οποιοδήποτε σημείο της. Δεν υπάρχει επίσης καμία απολύτως δυνατότητα σε κανέναν να αμφισβητήσει την ακεραιότητα της πατρίδας μας και την εθνική κυριαρχία».







e-evros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !