29 Μαΐου 2022

Πρατηριούχοι νοθεύουν τη βενζίνη με νέφτι και νερό -Οδηγοί φεύγουν χωρίς να πληρώσουν
Οι αυξήσεις των τιμών στη βενζίνη έχει φέρει σε δύσκολη θέση τους πρατηριούχους και δίνει πρόσφορο έδαφος στους επιτήδειους, οι οποίοι νοθεύουν τα καύσιμα με νέφτι και νερό και πουλούν χαμηλότερα από το κανονικό και όπως είναι φυσικό επιφέρουν καταστροφή στους κινητήρες.

«Είναι ένα διάλυμα βενζίνης με διαλύτη χρωμάτων, το γνωστό νέφτι» είπε στον ΣΚΑΪ ο μηχανολόγος μηχανικός Γιώργος Καραμέρης, δείχνοντας ένα από τα δύο μπουκάλια με τη νοθευμένη βενζίνη που εντόπισε σε ρεζερβουάρ αυτοκινήτων τις προηγούμενες ημέρες. Το δεύτερο μπουκάλι, έχει μέσα νερό με κάποιου είδους διαλύτη. Εξηγεί ότι υγρά μέσα στα δύο μπουκάλια έχουν διαχωριστεί, λόγω του διαφορετικού βάρους τους.

Αρκετοί οδηγοί έχουν πονηρευτεί και αποφεύγουν πρατήρια καυσίμων που πουλούν σε πολύ χαμηλές τιμές. Οι περισσότεροι δηλώνουν ότι πηγαίνουν στα βενζινάδικα που χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια τα οποία και εμπιστεύονται ακόμα και αν η βενζίνη κοστίζει λίγα λεπτά παραπάνω.

«Δεν είναι δυνατόν να πουλάνε κάτω του κόστους. Είναι αδύνατον! Το φοβόμαστε αλλά εμπιστευόμαστε χρόνια αυτό το πρατήριο και δεν έχουμε παρατηρήσει κάτι επιλήψιμο», «Πηγαίνω σε αυτόν που εμπιστεύομαι!», αναφέρει άλλος οδηγός. Τα περιστατικά νοθείας είναι ωστόσο αρκετά και οι αρχές έχουν αυστηροποιήσει τους ελέγχους.

Σύμφωνα με την πρόεδρο πρατηριούχων Αττικής Μαρία Ζάγκα, πέρσι έγιναν 11 καταγγελίες στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για λαθρεμπόριο καυσίμων και 5 για νοθεία καυσίμων.«Το να πιάσετε κάποιον που νοθεύει ή έχει ”πειραγμένες” αντλίες υπάρχει δόλος. Είναι ξεκάθαρο. Να του βάλετε το μεγαλύτερο πρόστιμο δεν τους ενδιαφέρει γιατί βγάζουν τεράστια ποσά», τονίζει η κ. Ζάγκα και ζητεί σε τέτοιες περιπτώσεις να μπαίνει λουκέτο στα πρατήρια.

Την ίδια ώρα δεν είναι λίγα τα περιστατικά με οδηγούς που πατάνε γκάζι και φεύγουν από τα βενζινάδικα χωρίς να πληρώσουν, αφού πρώτα φουλάρουν τα οχήματά τους με καύσιμα.

«Κάποιοι φεύγουν όταν δεν έχουν να πληρώσουν ή δεν θέλουν να πληρώσουν. Αυτό είναι αρκετά δύσκολο», δηλώνει ο Λευτέρης Τσιναριανός, υπάλληλος πρατηρίου.

Όπως καταγγέλλουν οι πρατηριούχοι, ορισμένοι οδηγοί αναπτύσουν ταχύτητα και φεύγουν ενώ ακόμα η κάνουλα της βενζίνης είναι μέσα στο ρεζερβουάρ με αποτέλεσμα να ξηλώνουν ακόμα και τις αντλίες.

pagenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !