29 Μαΐου 2022

" Οι γυναίκες πρέπει να κολυμπούν γυμνόστηθες στο Μόναχο "




Οι γυναίκες και οι άνδρες θα πρέπει να επιτρέπεται να είναι γυμνοί με τον ίδιο τρόπο στις πισίνες, απαιτεί η δημοτική σύμβουλος Clara Nitsche.

Τι είναι το στήθος στο σώμα μιας γυναίκας; Ένα σεξουαλικό όργανο που μια γυναίκα πρέπει οπωσδήποτε να καλύπτει; Ή ένα μέρος του σώματος, όπως ένα πόδι ή ένα χέρι, για το οποίο δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεται;
Η Clara Nitsche είναι η νέα αναπληρώτρια επικεφαλής του Κόμματος των Πρασίνων

Η Clara Nitsche πιστεύει ότι κάθε γυναίκα πρέπει να απαντήσει αυτή την ερώτηση για τον εαυτό της. Η 25χρονη έγινε πρόσφατα η νέα αναπληρώτρια επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων στο δημοτικό συμβούλιο του Μονάχου και περιγράφει τον εαυτό της ως φεμινίστρια.

Ως εκ τούτου, πιστεύει ότι είναι άδικο οι γυναίκες να υπόκεινται σε διαφορετικούς κανόνες από τους άνδρες – τουλάχιστον όσον αφορά τα μαγιό.

Αν μια γυναίκα το θέλει, θα πρέπει να της επιτρέπεται να δείχνει το στήθος της ενώ κάνει μπάνιο (όπως ακριβώς ένας άνδρας), απαιτεί η Nitsche. Στο Isar, στη λίμνη – αλλά και στην πισίνα.
Υπαίθριες πισίνες στο Μόναχο: Τι είναι η “κατάλληλη ενδυμασία κολύμβησης”;

Οι κανόνες κολύμβησης στις υπαίθριες πισίνες του Μονάχου δεν είναι σαφείς: προς το παρόν οι κανόνες αναφέρουν ότι η “παραμονή στον υγρό χώρο” επιτρέπεται μόνο με “κατάλληλη ενδυμασία κολύμβησης”.

Αναφέρει επίσης: “Η απόφαση για το αν η ενδυμασία κολύμβησης είναι κατάλληλη ή όχι είναι ευθύνη του προσωπικού.

Η Clara Nitsche θέλει να το αλλάξει αυτό. Δεν θα πρέπει να είναι ο ναυαγοσώστης αυτός που αποφασίζει αν μια γυναίκα μπορεί να βγάλει το μπικίνι της, αλλά η ίδια η γυναίκα.

“Βασικά, μια γυναίκα πρέπει να έχει τα ίδια δικαιώματα με τους άνδρες”, λέει η Nitsche.

Και επιτρέπεται, άλλωστε, να δείχνουν το στήθος τους στην πισίνα χωρίς να χρειάζεται να το συζητήσουν πρώτα με τον ναυαγοσώστη. Μόνο τα πρωτογενή σεξουαλικά όργανα θα πρέπει να καλύπτονται κατά την κολύμβηση, πιστεύει η σύμβουλος.

Και σε άλλες πόλεις, επίσης, υπάρχει αυτή τη στιγμή μια συζήτηση σχετικά με το πόσα υφάσματα πρέπει να φοριούνται κατά το μπάνιο.

Στο Göttingen, από φέτος επιτρέπεται σε όλες τις γυναίκες να κάνουν μπάνιο γυμνόστηθες, τουλάχιστον τα Σαββατοκύριακα. Πρόκειται για δοκιμή, περιορισμένη μέχρι τον Αύγουστο.

Γι’ αυτό αγωνίστηκε μια φεμινιστική συμμαχία. Οι ακτιβιστές έχουν επίσης ξεκινήσει μια αίτηση για να αλλάξουν οι κώδικες ένδυσης σε εθνικό επίπεδο.

Οπουδήποτε οι άνδρες δείχνουν το πάνω μέρος του σώματός τους, θα πρέπει να επιτρέπεται και στις γυναίκες να κάνουν το ίδιο, όπως απαιτούν.

Για παράδειγμα, σε πάρκα ή στο δρόμο. Άλλωστε, το πρώτο πράγμα που βλέπουν τα περισσότερα παιδιά είναι ένα στήθος. “Πώς γίνεται λοιπόν αυτό να εκλαμβάνεται δημόσια ως μη φιλικό προς τη νεολαία, ως σεξουαλικό καθεαυτό;”, αναρωτιούνται οι ακτιβιστές.
Η Nitsche ζητά μεταρρύθμιση των κανόνων κολύμβησης

Η Clara Nitsche, ωστόσο, δεν πιστεύει ότι οι κανόνες του Σαββατοκύριακου στο Göttingen αρκούν: “Πρόκειται για ζήτημα ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών. Και το να επιτρέπεται μόνο για λίγες ημέρες, το βρίσκω περίεργο”, λέει η Nitsche.

Ως εκ τούτου, ζητά μια θεμελιώδη μεταρρύθμιση των κανόνων κολύμβησης. Επειδή η Nitsche είναι επίσης πεπεισμένη ότι το γυναικείο στήθος δεν πρέπει να σεξουαλικοποιείται.

Οι Πράσινοι και το ÖDP ήθελαν να προωθήσουν μια μεταρρύθμιση των κανόνων κολύμβησης πριν από τρία χρόνια. Το έναυσμα τότε ήταν όταν μια γυναίκα κλήθηκε να φορέσει το μπικίνι της από μια ιδιωτική υπηρεσία ασφαλείας στο Isar.

Ακόμα και τότε, οι Πράσινοι το θεωρούσαν αυθαίρετο, ακόμα και στις πισίνες, να έχει ο ναυαγοσώστης την εξουσία να αποφασίζει ποια ρούχα είναι κατάλληλα.

Ωστόσο, το SPD, το CSU και το FDP δεν θεώρησαν τότε απαραίτητο να αλλάξουν κάτι. Επειδή δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου παράπονα – τουλάχιστον εκείνη την εποχή.
Δεν υπάρχουν πλέον έλεγχοι στον Isar

Αυτή η ιστορία έκανε θραύση πριν από τρία χρόνια: Πέντε γεροδεμένοι άνδρες που φορούσαν κόκκινα μπλουζάκια με την ένδειξη “Υπηρεσία Ασφαλείας” είχαν πλησιάσει γυναίκες που έκαναν ηλιοθεραπεία χωρίς μπικίνι ένα ηλιόλουστο απόγευμα Παρασκευής του Ιουνίου στον Isar μεταξύ Reichenbachbrücke και Wittelsbacherbrücke.

Είχαν λάβει οδηγίες από την πόλη και ζήτησαν από τις γυναίκες να καλυφθούν. Οι άνδρες ανήκαν σε μια ιδιωτική υπηρεσία ασφαλείας.

Αυτό οδήγησε σε μεγάλες διαμαρτυρίες- ο Dominik Krause, ο σημερινός επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων, για παράδειγμα, κατήγγειλε: “Οι ενέργειες της υπηρεσίας ασφαλείας αποτελούν επίθεση στον κοσμοπολιτισμό της βαυαρικής πρωτεύουσας, που τόσο συχνά επικαλούνται όλοι”.

Ακόμη και ο Manuel Pretzl, τότε ακόμη ανριδήμαρχος, μίλησε για ένα “καταπιεστικό συναίσθημα” που του άφησαν τέτοιες ιστορίες ελέγχου.

Το δημοτικό συμβούλιο εξασφάλισε τελικά σαφήνεια: “Η γυμνόστηθη κολύμβηση και η ηλιοθεραπεία επιτρέπονται επισήμως στον ποταμό Isar”, είναι η ρητή δήλωση της διοίκησης της πόλης σήμερα.
grland.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !