27 Νοεμβρίου 2021

Η "Κυριακή στο χωριό ξανά" στο Λιβάδι Ολύμπου




Το Λιβάδι Ολύμπου, θα επισκεφθεί αυτήν την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, στις 12:30, η αγαπημένη εκπομπή της ΕΡΤ3 «Κυριακή στο Χωριό ξανά».




Στο χωριό που επιμένει στην παράδοση, ο Κωστής Ζαφειράκης παρακολουθεί τις εργασίες των δασεργατών και κουβεντιάζει μαζί τους για τις συνθήκες της δουλειάς τους και τη ζωή τους εκεί. Οι παλιές νοικοκυρές τον καλωσορίζουν στο Λαογραφικό Μουσείο με τα εργόχειρά τους και τις ιστορίες τους. Στον γυναικείο συνεταιρισμό «Ο σοφράς» μαθαίνει τα μυστικά της μελιτζανόπιτας, γεύεται το κοκκινιστό ζυγούρι, τους λαχανοντολμάδες και τα τοπικά γλυκά. Ανακαλύπτει γιατί η «πατάτα απ’ το Λιβάδι, τρώγεται χωρίς λάδι». Κάτω από τον πλάτανο, στην κεντρική πλατεία, συνομιλεί με τους κοινοτάρχες Βαγγέλη και Λάζο για το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον αυτού του δυναμικού χωριού.

Στην κορυφή Σάπκα, το θέμα της συζήτησης είναι οι Βλάχοι και ο πολιτισμός τους. Σε μία από τις πολλές στάνες του χωριού συναντά τους κτηνοτρόφους, την κυρίαρχη οικονομική δύναμη του χωριού.Λιβάδι Ολύμπου ή αλλιώς Βλαχολίβαδο: σ’ ένα μαγευτικό τοπίο, με τη συνοδεία ντόπιων μουσικών, τα όμορφά κορίτσια και αγόρια του χωριού χορεύουν παραδοσιακούς βλάχικους χορούς, αναδεικνύοντας την «ανεξάντλητη ενέργεια» του τόπου τους.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:42

Παρουσίαση- σενάριο: Κωστής Ζαφειράκης
Σκηνοθεσία: Κώστας Αυγέρης
Αρχισυνταξία: Άνη Κανέλλη
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Διονύσης Πετρουτσόπουλος
Οπερατέρ: Διονύσης Πετρουτσόπουλος, Μάκης Πεσκελίδης, Κώστας Αυγέρης, Μπάμπης Μιχαλόπουλος
Εναέριες λήψεις: Μπάμπης Μιχαλόπουλος
Ήχος -Μίξη ήχου: Σίμος Λαζαρίδης
Σχεδιασμός γραφικών: Θανάσης Γεωργίου
Μοντάζ: Βαγγέλης Μολυβιάτης
Creative Producer: Γιούλη Παπαοικονόμου
Οργάνωση Παραγωγής: Χριστίνα Γκωλέκα

  • Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !