27 Νοεμβρίου 2021

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Α ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΙΕΡΙΑΣ




Οι πρώτες βοήθειες είναι ένα «σημαντικό εργαλείο απόκρισης», ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και έγκαιρα οποιοδήποτε περιστατικό χρήζει βοήθειας και ανάγκης. Είναι δηλαδή οι άμεσες και προσωρινές φροντίδες δράσεις και ενέργειες οι οποίες παρέχονται από τον τυχόντα πολίτη στο θύμα ενός ατυχήματος, σε κάποιον που αρρώστησε ή που έχει καταρρεύσει έως ότου φτάσει η ειδικευμένη βοήθεια.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης πάνω στην παροχή των πρώτων βοηθειών, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, μετά από πρόσκληση, βρέθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης, όπου και πραγματοποίησε παρουσίαση και εκπαίδευση σε δικηγόρους και υπαλλήλους του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης μας.

Οι πιστοποιημένες διασώστριες Αθηνά Γεραρίδου και Χριστίνα Μπέζα για δύο συνεχόμενες μέρες 22 και 23/11 εκπαίδευσαν τους υπαλλήλους πάνω στις παρακάτω θεματικές ενότητες:


Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)


Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή(AED)


Πλάγια Θέση Ανάνηψης ή Ασφαλείας


Πνιγμονή, απόφραξη αεραγωγού από Ξένο Σώμα (τεχνική Heimlich)

Μέσα από έντονο ε διαφέρον, επιλύθηκαν ερωτήματα και κατατρίφθηκαν «μύθοι». Εξηγήθηκε αναλυτικά η χρήση του AED (Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή) απομακρύνοντας έτσι φόβους και αναστολές για τη χρήση του.

Ελπίζουμε οι γνώσεις που αποκτήθηκαν να γίνουν οδηγός και να βοηθήσουν άμεσα σε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη.

Άλλωστε όπως είπε και ο Φράνσις Μπέικον «Η γνώση είναι δύναμη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !