2 Νοεμβρίου 2021

Αθρόα προσέλευση επισκεπτών στην 1η γιορτή μελιού




Η 1η Γιορτή Μελιού, που φιλοξενήθηκε το τριήμερο 29 έως 31 Οκτωβρίου στο δημοτικό πάρκο Κατερίνης «γλύκανε» τους πολυάριθμους επισκέπτες της, ενώ αποτέλεσε τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας από όλη την Πιερία με το καταναλωτικό κοινό. Πολύ μέλι, ποικιλία ελληνικών μελιών και προϊόντων της μέλισσας, δρώμενα για μικρούς και μεγάλους συνέθεσαν το σκηνικό της όμορφης γιορτής!

Πιο συγκεκριμένα, ενδιαφέροντα στοιχεία για τη διατροφική αξία του μελιού, τη μελισσοκομία και χρήσιμες συμβουλές έδωσε στους ενδιαφερόμενους παραγωγούς και μη, ο Ομ. Καθηγητής του ΑΠΘ Ανδρ. Θρασυβούλου. Παράλληλα, οι συναυλίες με την Πολυτονική Ορχήστρα, το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, το Θέατρο Σκιών για τους λιλιπούτειους επισκέπτες από τον Δημ. Παρασκευόπουλο με την παράσταση «Ο Καραγκιόζης μελισσοκόμος» επένδυσαν μουσικά και θεατρικά αντίστοιχα, το πρώτο επιτυχημένο αυτό εγχείρημα του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Πιερίας "Ο Αγ. Φιλάρετος" και του Δήμου Κατερίνης.

«Η γιορτή μελιού είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε το πιερικό μέλι, καθώς και την εξαιρετική δουλειά των μελισσοκόμων μας. Φέτος κάνουμε το πρώτο βήμα και φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός. Θερμά συγχαρητήρια στο Μελισσοκομικό Σύλλογο Πιερίας «Ο Αγ. Φιλάρετος», για την εξαιρετική συνεργασία στη συνδιοργάνωση της γιορτής, στο φιλόξενο δημοτικό μας πάρκο» τόνισε ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, στο περιθώριο της επίσημης έναρξης της γιορτής. Επιπλέον, ο Δήμαρχος, επισκέφτηκε τα περίπτερα της γιορτής και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους παραγωγούς.

Τον Δήμαρχο για την ανταπόκριση και εποικοδομητική συνεργασία και όλους τους συντελεστές ευχαρίστησε ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Τσερτικίδης. «Έγινε με επιτυχία το πρώτο αυτό καθοριστικό βήμα και συνεχίζουμε. Οι επισκέπτες μας είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν σπάνιες ποικιλίες μελιού & προϊόντων μέλισσας από τους παραγωγούς μας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι, όλα τα προϊόντα που διατέθηκαν ήταν ελεγμένα για την αγνότητα και τη γνησιότητά τους από διαπιστευμένο εργαστήριο» σημείωσε χαρακτηριστικά.Χαιρετισμό στη διάρκεια των εκδηλώσεων πραγματοποίησε ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης & Προγραμματισμού Σταύρος Χριστοφορίδης. Πολύτιμες υπηρεσίες υγειονομικής κάλυψης παρείχαν το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, ενώ η διοργάνωση έγινε με την επιτήρηση – συνδρομή της δημοτικής αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !