1 Οκτωβρίου 2021

Ενίσχυση του Νοσοκομείου Κατερίνης με προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό




Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος με τον νέο Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη με πλούσια ατζέντα για ζητήματα των Δομών Υγείας της Πιερίας αλλά και την εξέλιξη της πανδημίας.



Ο κ.Μπαραλιάκος, καταρχάς, συνεχάρη τον νέο Υπουργό για την ανάληψη του χαρτοφυλακίου και του ευχήθηκε από καρδιάς καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα.



Στην εκτενέστατη συζήτησή τους κυριάρχησαν ως θεματικές η ενίσχυση των Δομών Υγείας της Πιερίας, το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία της Περιφερειακής Ενότητας.



Ο Βουλευτής Πιερίας ενημέρωσε τον Υπουργό, μετά από την επικοινωνία που είχε με την Διοίκηση του Νοσοκομείου Κατερίνης, για τις άμεσες ανάγκες σε ειδικότητες γιατρών στελέχωσης των κλινικών COVID και Παθολογικής. Ζήτησε, επίσης, την εφαρμογή σχεδίου διακομιδής ασθενών COVID σε όμορα δημόσια ή ιδιωτικά νοσοκομεία, όταν υπάρχει πληρότητα των διαθέσιμων κλινών στο νοσοκομείο της πόλης.



Χαρακτηριστικά ο κ. Μπαραλιάκος τόνισε πως «ενώ επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας το Νοσοκομείο Κατερίνης ενισχύθηκε με γιατρούς και προσωπικό, η ανάγκη για περαιτέρω στελέχωση είναι δεδομένη και άμεση». Επιπλέον, κατατέθηκε η πρόταση να εφαρμοστούν διαδικασίες εξπρές και να δοθούν κίνητρα σε γιατρούς, που θα επιλέξουν να τοποθετηθούν σε Περιφερειακά Ιατρεία, ώστε να τα ιεραρχούν ψηλά στις επιλογές τους.



Περίοπτη θέση στην συνάντηση εργασίας είχε και ο Ψυχιατρικός τομέας. Ο Βουλευτής Πιερίας υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχθεί ο Ψυχιατρικός τομέας του Νοσοκομείου Κατερίνης με την πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού μιας και τα τελευταία χρόνια έχει αποχωρήσει, λόγω συνταξιοδότησης, μεγάλος αριθμός υπαλλήλων.



Από την πλευρά του ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Μπαραλιάκο για την εξάμηνη παράταση στο απασχολούμενο με επικουρικές συμβάσεις προσωπικό και για την παράταση στους απασχολούμενους μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ.



Με την ολοκλήρωση της άκρως εποικοδομητικής συνάντησης των δύο, ο Φώντας Μπαραλιάκος δήλωσε: « Στην συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Υγείας συζητήσαμε ζητήματα των Δομών Υγείας της Πιερίας. Αυτή την περίοδο, ωστόσο, οφείλουμε να στρέψουμε την προσοχή μας στην προστασία από την πανδημία. Η Πιερία, δυστυχώς, έχει δυσανάλογα υψηλό επιδημιολογικό φορτίο με βάση τον πληθυσμό αλλά και πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης. Είναι απαραίτητο να θωρακίσουμε τον εαυτό μας με το εμβόλιο τηρώντας ταυτόχρονα και όλα τα μέτρα προφύλαξης: μάσκα, αποστάσεις, καθαριότητα, ενισχύοντας, παράλληλα, το σύστημα Υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !