5 Φεβρουαρίου 2021

«ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ,ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ 2021 Καπνικός Σταθμός Κατερίνης




Περισσότερο από 25 χρόνια οι Ελεύθεροι Ποδηλάτες Πιερίας, ποδηλατούν ΑΣΦΑΛΩΣ όχι μόνο στην Κατερίνη αλλά και σε ολόκληρη την Πιερία (και το εξωτερικό). Εφαρμόζοντας τον ΚΟΚ και λαμβάνοντας τις αυστηρότερες προφυλάξεις, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και την πολιτική προστασία .Με την συνοδεία ΠΑΝΤΑ πιστοποιημένου/ξεναγού ποδηλασίας, σας προσκαλούμε -μαζί ή ο καθένας ξεχωριστά -σε ένα αέναο πραγματικό ή φανταστικό ταξίδι στην ιστορία της αγαπημένης πόλης μας με ποδήλατο…

Ο Καπνικός Σταθμός Κατερίνης ιδρύθηκε το 1933 κάτω από την «επιστημονική καθοδήγηση» του Καπνολογικού Ινστιτούτου Ελλάδος , με έδρα στην Δράμα. Ήταν «ένα πραγματικό στολίδι» και πρόσφερε στους καπνοκαλλιεργητές μεγάλη επιστημονική βοήθεια και δωρεάν υποστήριξη .

Μερικές από τις δεκάδες κυριολεκτικά δράσεις του : καλλιεργητικά πειράματα σε ελεγχόμενες (τοπικές) συνθήκες… Εφαρμογή στην πράξη εκλαϊκευμένων μεθόδων καλλιέργειας …εκπαίδευσή Γεωπόνων , εργατών και καπνεργατών… Παραγωγή βελτιωμένου καπνόσπορου τόσο σε ποιότητα όσο και ποσότητα , τόσο της ομώνυμης τοπικής ποικιλίας «Κατερίνης» , όσο και άλλων κλπ.

Εγκαταλελειμμένος παραχωρήθηκε πρώτα στους «Γιατρούς του Κόσμου» και κατόπιν στην υπερδραστήρια , τοπική Εθελοντική Ομάδα Δράσης . Αξίζει να σημειώσουμε πως οι Ελεύθεροι Ποδηλάτες Πιερίας, ήταν από τις πρώτες εθελοντικές ομάδες που υποστήριξαν ενεργά την Εθελοντική Ομάδα Δράσης, ειδικά στα πρώτα δύσκολα της στάδια και στις οικολογικές, ποδηλατικές της εκδηλώσεις .

Για τους :

ΕΛ.Π.ΠΙ./ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΙΩΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !