2 Ιουνίου 2020

ΒΙΟΤΕΝ : Παραγωγή και εμπορία βιοκαυσίμων στις Αλυκές Κίτρους Πιερίας
Η ΒΙΟΤΕΝ είναι ένας δυναμικός και ταχεία αναπτυσόμενος όμιλος εταιριών με παρουσία στην Ελλάδα, στη Ρουμανία και στη Γκάνα.


Η Βιοτέν δραστηριοποιείται στην έρευνα, παραγωγή και εμπορία βιοκαυσίμων από το 2007.

Η εταιρία έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη και υποκαταστήματα στις Αλυκές Κίτρους Πιερίας σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 40000 τ.μ.

Το 2009 ο όμιλος προχώρησε σε αγορά υφιστάμενου εργοστασίου παραγωγής μπριγκέτας ξυλάνθρακα στην Μαλαισία το οποίο μετεγκατέστησε το 2010 σε ιδιόκτητο χώρο 50000 τ.μ στο Komanesti στη Ρουμανία με παραγωγική δυνατότητα 8000 τόνους μπριγκέτας ξυλάνθρακα ετησίως.

Το 2013 ο όμιλος εγκατέστησε στη Ρουμανία όλον τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό και ίδρυσε ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής pellet δυναμικότητας 25000 τόνων ετησίως. Η έναρξη του εν λόγω εργοστασίου αναμένεται εντός του 2016.

Ο όμιλος εταιριών Βιοτέν το 2013 προχώρησε στη σύναψη μιας στρατηγικής σημασίας συμφωνίας με την Αυστριακή εταιρία GENOL μέλος του Αυστριακού ομίλου RWA με ηγετική θέση στην Ευρωπαϊκή αγορά βιοκαυσίμων. Με τη συμφωνία αυτή εκτοξεύεται η δυνατότητα τη Βιοτέν στην εμπορία και διάθεση μεγάλων ποσοτήτων πέλλετ εξαιρετική ποιότητας.

Τέλος το 2014 η ΒΙΟΤΕΝ ίδρυσε στην Γκάνα της Αφρικής εταιρία η οποία ασχολείται με την παραγωγή και εμπορία παραδοσιακού κάρβουνου.

Η εταιρία GENOL είναι η μεγαλύτερη Αυστριακή εταιρεία, μέλος του Ομίλου RWA, στην διακίνηση και εμπορία συμβατικών καυσίμων και βιοκαυσίμων.

Επιπλέον, ο όμιλος εταιρειών ΒΙΟΤΕΝ συνεργάζεται με το Εθνικό κέντρο έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης και με το κέντρο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τόσο όσο αφορά την έρευνα και την πιστοποίηση pellet όσο και την συμμετοχή σε ενεργειακά projects βιομάζας.
Όραμα

“Στον όμιλο εταιρειών BIOTEN, η κάθε μέρα είναι και μία ευκαιρία για νέες προκλήσεις.
Όραμά μας, είναι μέσα από ένα ευχάριστο κλίμα συνεργασίας και προόδου, η δημιουργία και διάθεση προϊόντων υψηλής ποιότητας, που θα κάνουν την καθημερινότητα μας αλλά και το μέλλον όλων μας, καλύτερο”.
Στόχοι – Αποστολή μας

Η κάλυψη των αναγκών και επιθυμιών των καταναλωτών μας, με ασφαλή προϊόντα, ποιότητα υπεροχής και προσιτές τιμές, αποτελεί το βασικό στόχο του ομίλου BIOTEN.
Η συμβολή των εργαζομένων στην επίτευξη του στόχου αυτού, είναι καθοριστική. Γιαυτό και υποστηρίζουμε και προωθούμε το πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας, για την εξασφάλιση της ευημερίας αλλά και της προόδου τόσο της εταιρίας όσο και των συνεργατών.
Οι αρχές μας

Στόχος μας είναι να λειτουργούμε με υπευθυνότητα και συνέπεια. Οι αξίες μας υποδηλώνουν την ευθύνη μας απέναντι στους εργαζομένους, τους καταναλωτές και το περιβάλλον.

Εργασία με ακεραιότητα
Η διεξαγωγή της εργασίας μας με ακεραιότητα και σεβασμό για όλους τους συνεργάτες, τους φορείς, τις κοινότητες και το περιβάλλον που ερχόμαστε σε επαφή, ήταν πάντα κύριο μέλημα της εταιρικής μας ευθύνης. Λειτουργούμε με ακεραιότητα και βαθύ αίσθημα ευθύνης γιατί πιστεύουμε ότι η μακροχρόνια πορεία μιας επιχείρησης εξαρτάται από την ποιότητα των προϊόντων της και την συνέπεια της.

Αξιοπιστία
Η αξιοπιστία και τα αυστηρά πρότυπα ελέγχου που διακρίνουν την εταιρεία μας, θέτουν τις συνεργασίες μας σε υψηλά επίπεδα εμπιστοσύνης.

Περιβαλλοντικής διαχείρισης
Η φιλοσοφία και οι αρχές του ομίλου BIOTΕΝ «επιβάλλουν» τη διαμόρφωση του πλάνου δράσης και παραγωγής των προϊόντων μας, με αφετηρία και τέλος, ένα σχέδιο οικολογικής συνείδησης.

Το μοντέλο «THINK GREEN» αποτελεί τον βασικό μοχλό εκκίνησης του ομίλου BIOTEN, και στηρίχτηκε εξολοκλήρου στον απόλυτο σεβασμό για το περιβάλλον, καθώς μέσα από μια σειρά μελετών και επενδυτικών ενεργειών, κατόρθωσε να παράξει προιόντα άκρως οικολογικά, 100% ανακυκλώσιμα, ενώ παράλληλα διαμόρφωσε εκείνες, που με την παραγωγή νέων προϊόντων (wood Pellet – Sawdust Briquette Charcoal) δημιούργησαν νέες καταναλωτικές συμπεριφορές.
ΒΙΟΤΕΝ και συνεργάτες

Στο πλευρό του ομίλου BIOTEN βρίσκεται πλέον και ηΑυστριακή εταιρία Genol, η μεγαλύτερη Αυστριακή εταιρεία, μέλος του Ομίλου RWA, στη διακίνηση και εμπορία συμβατικών καυσίμων και βιοκαυσίμων wood Pellet – agro Pellet.

Οι επιτυχημένες συνεργασίες την εταιρείας μας, δεν σταματούν εδώ. Ο όμιλος εταιρειών ΒΙΟΤΕΝ, συνεργάζεται με το Εθνικό κέντρο έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης και με το κέντρο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τόσο για την έρευνα και την πιστοποίηση Pellet, όσο και την συμμετοχή σε ενεργειακά projects βιομάζας.

Η έρευνα και η ανάπτυξη των προϊότων μας αποτελούν βασική αρχή μας. Έτσι, ο όμιλος συμμετέχει, επίσης, σε προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης νέων καινοτόμων προϊόντων τα οποία ακολουθούν την διαδικασία “torrefaction” και απευθύνονται σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Στον τομέα εμπορίας Pellet – Πέλλετ μέσω του οργανισμού GENOL, έχει πρόσβαση σε εργοστάσια παραγωγής σε όλο τον κόσμο και δυνατότητα μεγάλου όγκου εισαγωγών ανάλογα με τις ενεργειακές ανάγκες της κάθε βιομηχανίας και μπορεί να καλύψει πλήρως τις όποιες απαιτήσεις της σε βιομηχανικό Pellet – Πέλλετ. Λαμβάνει επίσης μέρος σε όλα τα συνέδρια Βιομάζας που πραγματοποιούνται σε μεγάλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και παρακολουθεί από κοντά όλες τις εξελίξεις στον κλάδο, σε συνεργασία με το διοικητικό συμβούλιο της AEBIOM (European Biomass Association).

Στον τομέα των logistics ο όμιλος διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και μπορεί να καλύψει πανελλαδικά οποιαδήποτε παραγγελία.Αλυκές Κίτρους, Πιερίαinfo@bioten.gr
sales@bioten.gr
account@bioten.gr+30 23510 71999
+30 6975160750

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !