30 Μαΐου 2018

Ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο στο ΕλατοχώριΈνα δημιουργικό Σαββατοκύριακο στο Ελατοχώρι με ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα - Συνέδριο, Συμπόσιο, Δημιουργικά Εργαστήρια, Εκθέσεις, Εικαστικά και Μυθολογικά δρώμενα.Οι σπουδαστές του τμήματος Εναλλακτικού Τουρισμού στο πλαίσιο του προγράμματος «Επανεκκίνηση των Νέων», που εκπονείται από το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής σε συνεργασία με το Rutgers University των Η.Π.Α. αφού ερεύνησαν και μελέτησαν την περιοχή, προτείνουν ένα νέο τουριστικό προφίλ για το Ελατοχώρι. Το έκαναν σε συνεργασία με τους τοπικούς ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και δημιούργησαν μια νέα τουριστική ταυτότητα που βασίζεται στο Τσάι Ολύμπου (sideritis scardica) που καλλιεργείται στην περιοχή. Στην ημερίδα είχαν την ευκαιρία να αναφερθούν στις προτάσεις τους ενώ ειδικοί επιστήμονες αναφέρθηκαν στον φυσικό και ιστορικό πλούτο της περιοχής.Τώρα ... να προχωρήσουμε σε πράξεις.

Πιστεύουμε ότι, στα πλαίσια της Κοινωνικής μας ευθύνης, μόνο με την προσφορά και την συνεργασία όλων μας θα κατορθώσουμε να αλλάξουμε την κατάσταση στον τόπο μας.

Δράσεις όπως αυτή, που θα επικοινωνήσει το νέο συνδυαστικό τουριστικό προϊόν σε κάθε γωνιά της χώρας μας και έξω από αυτήν, είναι πλέον μονόδρομος εάν πραγματικά επιθυμούμε έναν βιώσιμο, αειφόρο τουρισμό που θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα και στον ευρύτερο χώρο της Πιερίας.

Αναμένοντας τις εξελίξεις ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !