13 Δεκεμβρίου 2017

Ανέγερση εβραϊκού σχολείου στη Θεσσαλονίκη

Στην ανέγερση εβραϊκού σχολείου το οποίο θα βρίσκεται στην περιοχή Χιρς σχεδιάζει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα της πόλης, όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Θα είναι ένα σχολείο, όχι μόνο για τα Εβραιόπουλα και θα γίνει στην περιοχή Χίρς» τόνισε ο κ. Μπουτάρης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε πως «ο δήμος θα παραχωρήσει το οικόπεδο και την ανέγερση του κτιρίου θα αναλάβει η Ισραηλιτική Κοινότητα, ενώ θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να γίνει μέσω σύμπραξης του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ)».

Ο κ.Μπουτάρης εστίασε στο Μουσείο Ολοκαυτώματος και χαρακτηριστικά επεσήμανε: «Θα σας πω τι θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά εντός του 2018: Μέσα στον Ιανουάριο θα αρχίσει η ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος. Έχουμε τέσσερα χρόνια που πολεμάμε αυτή την ιστορία. Υπογράφεται το Προεδρικό Διάταγμα, και στις αρχές του χρόνου θα αρχίσουν οι προεργασίες. Θα είναι ένα έργο διεθνούς ακτινοβολίας».

Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στο μητροπολιτικό πάρκο που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή όπου θα δημιουργηθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος λέγοντας: «Ο χώρος από τα δικαστήρια μέχρι το Μουσείο Ολοκαυτώματος θα μετατραπεί σε ένα ανοιχτό μητροπολιτικό πάρκο. Στο χώρο θα μεταφερθεί και το Μουσείο Σιδηροδρόμων, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Κορδελιό. Θα διαφοροποιηθεί όλη η περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης την επόμενη τριετία – τετραετία».
Πηγή: Ζούγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !