13 Δεκεμβρίου 2017

" Οδεύοντας στη Βηθλεέμ" στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κολινδρού



Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κολινδρού, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από την Ομάδα Επιστημόνων Κολινδρού και τον Δήμο Πύδνας - Κολινδρού, σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Θείας Αναλήψεως ΙεροσολύμωνΜοναχός Αχίλλιος, με Κολινδρινή καταγωγή από την μητέρα του, με θέμα: " Οδεύοντας στη Βηθλεέμ".

Ο εισηγητής αναφέρθηκε στο βίο της Παναγίας μας μέχρι το γεγονός του Ευαγγελισμού, και εν συνεχεία λεπτομερώς εξιστόρησε τα γεγονότα σχετικά με τη Γέννηση του Κυρίου μας, την προσκύνηση των Ποιμένων και Μάγων και την Φυγή στην Αίγυπτο.

Κλείνοντας μίλησε για το Σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία του ανθρώπινου γένους, για τον εορτασμό του γεγονότος της Γέννησης του Θεανθρώπου και των λοιπών εορτών του Ιερού Δωδεκαημέρου και τέλος για την πρέπουσα συμμετοχή των πιστών σε αυτές.

Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο από την Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα των Αγίων Τόπων, στην οποία ο μοναχός Αχίλλιος ασκήτευσε για τρία χρόνια.

Επίσης, από τον εφημέριο π. Παναγιώτη Τιμαμόπουλο, έγινε ενημέρωση σε ομάδα επισκεπτών από την περιοχή της Σίνδου και Χαλάστρας Θεσσαλονίκης που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, σχετικά με τις αγιογραφίες που βρίσκονται στους ναούς Αγίου Δημητρίου και Αγίου Γεωργίου στον Κολινδρό, αγιογραφημένες από Κουλακιώτες αγιογράφους εξαιρετικής βυζαντινής τεχνικής.

Η επόμενη εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11.00', με ομιλητή τον Γεωπόνο Χαραντώνη Δημήτρη, πρωτοπόρο στη βιολογική καταπολέμηση ασθενειών καλλιεργειών, με διεθνή αναγνώριση. Το θέμα που θα αναπτύξει είναι: "Βιολογική διαχείριση της γεωργίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !