10 Οκτωβρίου 2023

Η Ελλάδα στέλνει την Φρεγάτα «Ψαρά» στο Ισραήλ ;




Η πυριτιδαποθήκη της Μέσης Ανατολής έχει ήδη εκραγεί μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ το πρωί του Σαββάτου (7/10) και τη γενικευμένη σύρραξη στη Γάζα και τις γύρω περιοχές. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό του Ισραήλ κάνοντας λόγο για τρομοκρατική επίθεση από τη Χαμάς, ενώ οι ΗΠΑ έχουν ήδη διαμηνύσει πως θα ενισχύσουν με κάθε τρόπο το Τελ Αβίβ.

Μάλιστα, στα νερά του Ισραήλ αναμένεται να φτάσει τις επόμενες ώρες το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford, μαζί με όλο το πλήρωμα και την ομάδα κρούσης του, ενώ δεν αποκλείεται τις δυνάμεις των Αμερικανών να συνδράμουν και χώρες σύμμαχοι του ΝΑΤΟ. Μία εξ αυτών, σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι και η Ελλάδα καθώς υπάρχουν αναφορές πως το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας μας είναι σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.


Σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων, η Ελλάδα είναι έτοιμη να στείλει τη Φρεγάτα «Ψαρά» για να αναπτυχθεί μαζί με τη Μόνιμη Ναυτική Ομάδα 2 του ΝΑΤΟ, στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ομάδα αυτή αναμένεται να επιχειρήσει μαζί με το αεροπλανοφόρο των Αμερικανών.


https://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !