2 Οκτωβρίου 2023

«Χρυσοθήρες» οργώνουν τη βόρεια Ελλάδα ψάχνοντας θησαυρούςΣτην Ελλάδα υπερβαίνουν τα τρία εκατομμύρια οι λάτρεις της ανίχνευσης θησαυρών, δήλωσε μιλώνταςστην ΕΡΤ3 ο Γιώργος Πολατίδης επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην πώληση ανιχνευτών μετάλλων στην Παναγίτσα Έδεσσας.

Η περιοχή θεωρείται η “Μέκκα των χρυσοθήρων” και έχει φιλοξενήσει και το 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Χρυσοθήρων πριν από λίγα χρόνια. Πολλές φορές κάνουν πεζοπορία στα βουνά και τα δάση για μέρες. Κουβαλώντας μαζί τους εφόδια και τρόφιμα και δαπανώντας μέχρι και 50.000 ευρώ, προσθέτει ο κ. Πολατίδης. Επίσης ελάχιστοι είναι αυτοί που θα παραδεχθούν ανοιχτά ότι βρήκαν ή δεν βρήκαν κάτι. Μεταξύ τους γνωρίζονται και έχουν στήσει μάλιστα και δίκτυο με συναδέλφους τους σε Αλβανία και Βουλγαρία.Η Ελλάδα είναι χωρισμένη σε… ζώνες. Νομίσματα, κοσμήματα και αντικείμενα αξίας αναζητούν οι χρυσοθήρες στην Πέλλα, στις Σέρρες και γύρω από τη Θεσσαλονίκη. Στο Παγγαίο και τη Χαλκιδική
, άλλοι αναζητούν τον χρυσό του Φιλίππου εδώ και αιώνες. Στο Γράμμο, στο Βίτσι, στο Βέρμιο, στη Δράμα και σε χαμηλούς λόφους της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, ψάχνουν χρυσές λίρες, κατέληξε ο κ. Πολατίδης.Στο νότιο Έβρο οι πυρκαγιές αποκάλυψαν πολλά σημεία ενδιαφέροντος για αυτούς που ψάχνουν θησαυρούς. Έτσι άρχισαν να ερευνώνται σημεία που ήταν κρυμμένα από τη φύση μέχρι σήμερα και ανακαλύπτονται νέες ανασκαφές.
https://www.typosthes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !