31 Οκτωβρίου 2023

Aφιέρωμα στον Λιτοχωρίτη Θεόφραστο Σακελλαρίδη, πατέρα της Ελληνικής Οπερέτας

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης παρακολούθησε το εξαιρετικό αφιέρωμα στον Θεόφραστο Σακελλαρίδη, με τίτλο «115 χρόνια Ελληνικής οπερέτας – τραγούδια του ‘40», το οποίο διοργανώθηκε από το «Ίδρυμα Σακελλαρίδη» στο Λιτόχωρο Πιερίας υπό την αιγίδα του ΟΠΑΔΔΟ του Δήμου Δίου - Ολύμπου.
Μετά το τέλος της παράστασης, προέβη στην εξής δήλωση:
«Οι Πιερείς είμαστε υπερήφανοι που ο πατέρας της Ελληνικής Οπερέτας είναι ο Θεόφραστος Σακελλαρίδης, ένας καλλιτέχνης που παραμένει μια ακτινοβολούσα προσωπικότητα για τον πολιτισμό της Πιερίας και ολόκληρης της Ελλάδας.
Το Λιτόχωρο και όλη η Πιερία είδαν τον «δικό» τους Θεόφραστο να τιμάται σε μια εξαιρετική παράσταση, με υπέροχες ερμηνείες, καταπληκτικά σκηνικά και ένα ζεστό, αποδοτικό κοινό.
Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από την εξαιρετική διεύθυνση του μαέστρου Χρήστου Σάλτα και τη σκηνοθεσία του Μιχάλη Μητρούση, οι οποίοι, σε συνεργασία με τη χορωδία του Ιδρύματος Σακελλαρίδη, τον Γιώργο Τζιουβάρα, τη Γιώτα Κοντού, τη Λαμπρινή Κρούπη και την πιανίστα Ελένη Σαμακοβλή, έδωσαν ψυχή στη μουσική και ζωή στους στίχους και μας ταξίδεψαν.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για μια βραδιά που έμεινε αξέχαστη, όχι μόνο για το εντυπωσιακό της καλλιτεχνικό περιεχόμενο, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο γεφύρωσε τις γενιές και ένωσε τις καρδιές μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !