4 Οκτωβρίου 2023

Aσφαλιστική δεν αποζημίωσε πελάτη για κλοπή ΙΧ επειδή το άφησε...σε τυφλό σημείο




Σε μια απόφαση που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου προχώρησε ο Άρειος Πάγος, που δικαίωσε ασφαλιστική εταιρεία η οποία δεν αποζημίωσε πελάτη της, μετά από κλοπή πολυτελούς οχήματος.

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος περιγράφει στο Mega τα γεγονότα που ζει από τη δική του οπτική γωνία, με το σκεπτικό της απόφασης του ανωτάτου δικαστηρίου να προκαλεί αντιδράσεις και ασφαλιστές να εξηγούν τα όσα ισχύουν για όλα τα αυτοκίνητα που ασφαλίζονται και για περίπτωση κλοπής.

Το χρονικό

Όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια οι ασφαλιστικές προσφεύγουν στη δικαιοσύνη μετά από κλοπές ΙΧ με στόχο να αποφύγουν να πληρώσουν την αποζημίωση. Και στην περίπτωση του Παντελή Πιλακίδη ο στόχος επετεύχθη.


Όπως λέει ο οδηγός, το ανώτατο δικαστήριο του καταλόγισε βαριά αμέλεια πίσω από την κλοπή και δικαίωσε την ασφαλιστική του. Αιτία, το γεγονός ότι πάρκαρε σε έναν δρόμο που θεωρήθηκε ότι εξυπηρετούσε απόλυτα τα σχέδια των δραστών.

"Ο πραγματογνώμονας αποφάσισε το τι έχει γίνει, και το δικαστήριο αποφάσισε πως ευθύνομαι εγώ επειδή πάρκαρα σε αυτό το σημείο", λέει χαρακτηριστικά.

Η κλοπή σημειώθηκε στο παραλιακό μέτωπο στο Φανάρι της Ροδόπης, κοντά στον χώρο εργασίας του ιδιοκτήτη, σε ένα σημείο που δεν υπήρχαν φώτα και κάμερες ασφαλείας.

Η BMW Μ3 των 79.000 ευρώ που είχε αγοράσει, δεν διέθετε σύστημα συναγερμού και έκανε "φτερά" χωρίς κανείς να δει και χωρίς κανένα πλάνο των δραστών να έχει καταγραφεί.

"Ο χώρος που το πάρκαρα ήταν έξω από το μαγαζί μου", αναφέρει ο ιδιοκτήτης.

Μετά την κλοπή, ο ιδιοκτήτης απευθύνεται στην ασφαλιστική σίγουρος ότι θα πληρωθεί, αλλά η διαδικασία αποδεικνύεται από την αρχή περίπλοκη και χρονοβόρα.




Πλήρωνα κανονικά τα λεφτά ώσπου ήρθε ο καιρός και μου είπαν πως δεν θα δοθεί αποζημίωση".

Την τελική απόφαση παίρνει πριν από λίγες μέρες ο Άρειος Πάγος που όχι μόνο δικαιώνει την ασφαλιστική, αλλά καλεί τον οδηγό να πληρώσει και τα δικαστικά της έξοδα. "Έχω πληρώσει δικηγόρους και 4.600 ευρώ δικαστικά έξοδα της ασφαλιστικής εταιρίας".

Ο Στέλιος Γιαλάογλου, δικηγόρος του ασφαλισμένου, μίλησε στο Mega για την υπόθεση.

"Εξεπλάγην από το αποτέλεσμα του δικαστηρίου και σκέφτηκα πως μόνο ο Άρειος Πάγος θα μπορούσε να βρει λύση. Η απόφαση έμεινε η ίδια. Ο Άρειος Πάγος είπε πως ουσιαστικά ο πελάτης μου διευκόλυνε τον κλέφτη, επειδή ήταν σε χώρο που δεν είχε ασφάλεια και δεν υπήρχαν κάμερες".
thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !