20 Σεπτεμβρίου 2023

Στην Βουλή τα φράγματα της Μόρνας και της Εξοχής




Κυρία, κύριοι Υπουργοί,



Όπως πληροφορηθήκαμε στο πρόσφατο παρελθόν, τα φράγματα της Πιερίας (Μόρνας και Εξοχής) αντιμετώπιζαν ζητήματα, όσον αφορά την απόλυτή τους λειτουργικότητα.


Παρατηρήθηκαν σε αυτά και πέριξ αυτών είτε ανάπτυξη της δασικής βλάστησης στην επιφάνειά τους και κατ΄ επέκταση θέμα καθαρισμού της έκτασης που καταλαμβάνουν (χωμάτινο Φράγμα Εξοχής) είτε εικόνες εγκατάλειψης και πλιάτσικου των εγκαταστάσεών τους (Φράγμα Μόρνας). Δεδομένων των καταστροφών που προκάλεσαν, ως ένα βαθμό, τα φράγματα στη Θεσσαλία, τίθεται ζήτημα άμεσης επιθεώρησης των φραγμάτων της Πιερίας τόσο όσον αφορά τις δυνατότητες αποθήκευσης όμβριων υδάτων και ελεγχόμενης απορροής αυτών όσο και της ευστάθειας και της ασφαλείας των εν λόγω.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,


Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεστε όπως μας ενημερώσετε εάν οι αρμόδιες Υπηρεσίες σας έχουν διεξάγει πρόσφατα επιτόπια αυτοψία, ώστε να διαπιστωθεί σε ποια κατάσταση (μηχανική, τεχνική, καθαριότητας) βρίσκονται τα αναφερόμενα Φράγματα της Πιερίας κι αν ναι, ποια είναι τα συμπεράσματα αυτής κι αν χρήζουν παρέμβασης των αρμοδίων Υπηρεσιών σας;


Ο ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !